Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Aκόμα και όταν οι τιμές του νικελίου έχουν αυξηθεί 250% υπάρχει δυνατότητα διάσωσης της ΛΑΡΚΟ και διασφάλισης των θέσεων εργασίας

Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) πριν λίγες ημέρες διέκοψε τη διαπραγμάτευση του νικελίου, μετά από μια πρωτοφανή ιστορικά εκτίναξη της τιμής του κατά 250% σε δύο μέρες, όταν και έφτασε στα 101.365 δολ. ο τόνος.

Η ευκαιρία εξυγίανσης των υποχρεώσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι πραγματικά μοναδική, αν ληφθεί υπόψη ότι το κοστολόγιο ανά τόνο παραγωγής πριν την ειδική διαχείριση ήταν 13.000 ευρώ/τόνο. Οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί χρειάζονται και γρήγορες πρωτοβουλίες για να εκμεταλλευτεί η χώρα μας το αναπτυξιακό πλεονέκτημα που έχει με τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε.

Αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πάνω από 55 ετών απομακρύνονται οριστικά πριν την ειδική διαχείριση και πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ πολλές οικογένειες κιόλας θα ξεσπιτωθούν.

Αυτές τις αδιανόητες επιλογές βλέπει ο κόσμος και καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και όταν οι τιμές έχουν αυξηθεί 250% και υπάρχει δυνατότητα διάσωσης της ΛΑΡΚΟ και διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ραγδαία αύξηση του όγκου των απορριμμάτων πλαστικών μιας χρήσης σε μια διετία

Η παραγωγή των πλαστικών μιας χρήσης που ευθύνονται για την περιβαλλοντική μόλυνση αυξήθηκε κατά έξι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *