Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου Μακρακώμης: «Κακοδιαχείριση & έλλειψη κοινής λογικής από τη Δημοτική Αρχή»

Δελτίο Τύπου μας απέστειλε η  δημοτική παράταξη του Δήμου Μακρακώμης “Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία” που κάνει λόγο για “κακοδιαχείριση & έλλειψη κοινής λογικής” της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

– Δυστυχώς για το Δήμο και τους δημότες μας η εικονική πραγματικότητα των αναρτήσεων του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του άνευ χαρτοφυλακίου Αναπληρωτή Δημάρχου υπηρετούν την εικόνα τους, η οποία όμως απέχει πολύ από τη σκληρή πραγματικότητα στη διαχείριση των οικονομικών.

Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το ρεύμα.

– Αποτέλεσμα αυτού ήταν στην τελευταία Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος να αφαιρεθούν χρήματα από έργα οδοποιίας όλων των Δημοτικών Ενοτήτων για να μη μας κόψουν το ρεύμα.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν:
• 220.000 € από τη ΔΕ Σπερχειάδας
• 100.000 € από τη ΔΕ Μακρακώμης
• 70.000 €από τη ΔΕ Αγ. Γεωργίου

– Σα να μην έφτανε αυτό, ξεπερνώντας κάθε λογική και αγνοώντας το μέγεθος της πρόκλησης δεσμεύουν 90.000 € (30.000 €για κάθε Δημοτική Ενότητα) για το στολισμό των Χριστουγέννων. Ποσό με το οποίο υποθέτουμε ότι θα στολίσουν όλα τα σπίτια των δημοτών και μάλλον θα φέρουν τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει προσωπικά δώρα σε όλα τα παιδιά για να δικαιολογηθεί με κάποιο τρόπο το ύψος της δαπάνης.

– Είναι απορίας άξιο, πώς με τόσα εκατομμύρια που εισρέουν στο Δήμο μας, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του κ. Κοντογεώργου που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα.

Τελικά απ’ ότι φαίνεται μέσω των φώτων του στολισμού θα μας αλλάξουν τα φώτα…

– Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: “Όποιος αγοράζει τα περιττά, στο τέλος για να ανταπεξέλθει πουλάει και τ’ αναγκαία”

– Για να αναφερθούμε και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο θεωρούμε σημαντικό και συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση, τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο της παλαιάς Δημοτικής Αρχής, ενώ φέτος είναι τροποποιημένο μόνο κατά το 1/3.
– Οι μόνες χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει επί των ημερών της παρούσας Διοίκησης είναι αυτές που πήραν όλοι οι Δήμοι για τις καταστροφές του Ιανού και τη διαχείριση της πανδημίας, όπως επίσης και περίπου 1.300.000 €για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

– Με αποκορύφωμα, βεβαίως, την ανάθεση του 1.000.000 (+ 200.000 € από ιδίους πόρους) με έκπτωση 8%… Προκαλώντας ζημιά στο Δημόσιο τουλάχιστον 500.000 €.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους δημότες,
τα μέλη της παράταξης Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την εισήγηση Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ:

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: “Φιλική” ήττα από τον Βόλο

Το απόγευμα της Πέμπτης 8/12/2022 0  ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με σκορ 1-3 από τον Βόλο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *