Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Στο εδώλιο δεν κάθεται ο Παππάς αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης”

Στο εδώλιο δεν είναι ο Νίκος Παππάς αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την έγκριση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «λιποτάκτη» αναφερόμενος στην απουσία του από την Βουλή, καταγγέλοντας τον για προσπάθεια να «καλύψει» με αποδεδειγμένα ψευδείς κατηγορίες την αποτυχία του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην απουσία του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι «ένδειξη πολιτικής δειλίας. Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής.Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δε προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες κατά του Νίκου Παππά σχετικά με τον διαγωνισμό των αδειών του 2016 επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός διασύρει όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παππά, ή εμένα, αλλά κάθε έννοια δικαιοσύνης. Για να φανεί αρεστός στους γνωστούς άγνωστους που ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάποτε καρκίνωμα της διαπλοκής. Για αυτό ο σημερινός Μητσοτάκης δε θα αφήσει ποτέ στίγμα ηγέτη της δεξιάς παράταξης.Γιατί δεν είχε ούτε έχει το ανάλογο ανάστημα να συγκρουστεί με κανέναν από όσους ορίζουν τη διαπλοκή, παρά σπεύδει να τους κάνει όλες τις εξυπηρετήσεις».

Αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «τους υποχρεώσαμε να καταβάλουν στο κράτος το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, και όλα όσα ο νόμος προβλέπει. Τους υποβάλαμε στη βάσανο ενός έντιμου διαγωνισμού, που για αυτούς, που είχαν συνηθίσει σε θολές συμφωνίες στο παρασκήνιο, ήταν μια ταπεινωτική διαδικασία. Τους υποχρεώσαμε με άλλα λόγια να συμμορφωθούν, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, με τους νόμους που ισχύουν για κάθε απλό πολίτη και επιχειρηματία. Αυτά όμως για μας δεν είναι στοιχεία ενός αστείου κατηγορητηρίου που επικαλείται παράβαση καθήκοντος. Αυτά είναι εύσημα για μια κυβέρνηση που είχε ορκιστεί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και όχι τη διαπλοκή».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ευθεία σύγκριση ανάμεσα στην σημερινή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «δυο χρόνια μας ψάξατε και από τη καλή και από την ανάποδη. Προσπαθήσατε να φτιάξετε ψεύτικα σκάνδαλα, αποτύχατε. Προσπαθήσατε να στήσετε ειδικά δικαστήρια για υπουργούς μας. Πάλι τίποτα δε βρήκατε. Γιατί στήνετε δικαστήρια ;Όχι γιατί βρήκατε ούτε ένα έστω ευρω διασπάθισης δημόσιου χρήματος Αλλά τον ένα τον πάτε σε δικαστήριο γιατί τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σκάνδαλο Νοβαρτις και στις μίζες των εκατομυρίων σε μεγαλογιατρούς αλλά και υπουργούς των δικών σας κυβερνήσεων.Και τον άλλο επειδή τόλμησε να βάλει τα λεφτά των νταβατζήδων, στο δημόσιο ταμείο. Για αυτό μας στήνετε δικαστήρια. Στήστε τα λοιπόν. Είναι παράσημά μας. Είναι τιμή μας και τα δύο. Αλλά ότι και να κάνετε ένα είναι που μένει στον ελληνικό λαό. Για ένα ευρώ, δε μπορείτε να μας κατηγορήσετε. Γιατί όσο και να ψάξετε Και ανάποδα να μας γυρίσετε, δε θα πέσει ούτε κέρμα. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά.Και αυτό είναι που σας πονάει». Συνολικά είπε πως «εσείς δημιουργήσατε το πλέγμα των νόμων και των προβλέψεων που ευνοούν την πολιτική διαφθορά, εμείς ορθώσαμε μέτωπο για το ξήλωμά τους.Στο δικό σας κήπο άνθισαν η διαπλοκή, η εκτεταμένη διαφθορά, η Ζήμενς και η Νοβάρτις. Εμείς σταθήκαμε απέναντι στην σήψη με καθαρό μέτωπο και στόχευση, παρά το πολιτικό κόστος».

Για την πανδημία
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και για τα ζητήματα της πανδημίας, λέγοντας πως η τακτική του εκφοβισμού προς τους πολίτες θα είναι αναποτελεσματική για τον εμβολιασμό.

Τόνισε πως «αντί να συζητάμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη πανδημία που πάλι θεριεύει. Αντί να συζητάμε για το άγχος και την αγωνία που καταλαμβάνει εκ νέου τους πολίτες. Συζητάμε πως θα στήσετε ειδικό δικαστήριο για τον πολιτικό σας αντίπαλο. Παρότι δε βρήκατε κανένα στοιχείο και αναγκαστήκατε και εσείς οι ίδιοι να αποσύρετε τη βασική κατηγορία.Και είναι ακόμη μεγαλύτερη κατάντια όταν έχουμε έναν πρωθυπουργό λιποτάκτη»

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική αναρωτήθηκε: «Γιατί θέλετε να ανοίξετε μια συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό γενικά στο σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο στους υγειονομικούς που είναι αυτονόητο ;Δε γνωρίζετε ότι ανοίγοντας αυτή τη συζήτηση κάνετε σαμποταζ στη καμπάνια του εμβολισμού ;Δε γνωρίζετε ότι αυτή η συζήτηση δε θα οδηγήσει πουθενά, ακριβώς γιατί προσκρούει σε θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες και δικαιώματα; Προφανώς και τα γνωρίζετε. Αλλά εσείς την ανοίγετε εν γνώση σας.Γιατί ;Μα για να κρύψετε τη παταγώδη αποτυχία σας. Για να κρυφτείτε πίσω από το διχασμό και τη διχόνοια.Σ πέρνετε τη διχόνοια, σπέρνετε το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, μόνο και μόνο για να γλιτώσετε εσείς».

Παραθέτοντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στη λογική του λαού μας, θα λέμε με στεντόρια φωνή ότι ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος. Γιατί κανένας δεν είναι ασφαλής αν δεν είναι όλοι ασφαλείς. Με την ίδια φωνή όμως θα λέμε και ότι ο εμβολιασμός που είναι πηγή ζωής και πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης ταυτόχρονα, δε μπορεί παρά να αποτελεί επιλογή ελεύθερης βούλησης. Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, είναι πρακτικές που ανήκουν σε άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης μις κοινωνίας. Όχι μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

Είναι μέλος της Ν.Δ ο συλληφθείς αστυνομικός για την υπόθεση της Ηλιούπολης;
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα περί ανακριβούς Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού. Σημείωσε πως «είναι πολλά όσα έχω να πώ.Και όσα ερωτήματα έχω να θέσω. Δε πρόκειται για θέμα παραπολιτικής Πρόκειται για θέμα που αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος. Και το ερώτημα είναι αν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο σε αυτόν το τόπο. Όλοι εκτός από τον κο Μητστοτάκη» . Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για τα ζητήματα που σχετίζονται με την υπόθεση της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη. Είπε πως «για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι». Μάλιστα απεύθυνε το ερώτημα: «Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και απαιτώ μια απάντηση τώρα :Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι;»

news247.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Ουκρανία, μεταναστευτικό

Τι αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές H στήριξη στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της προοπτική ενόψει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *