Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Ευρεία τηλεδιάσκεψη ΥφΑΑΤ Σίμου Κεδίκογλου με τους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης

Τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την άμεση υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης» έλαβε από τους Αντιπεριφερειάρχες, υπεύθυνους Αγροτικής Παραγωγής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε κατόπιν πρωτοβουλίας του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Πρωτογενούς τομέα κ. Παναγιώτης Κούφελος, ο Αντιπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπ. Αγ. Ανάπτυξης Π. Δ. Μακεδονίας κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς τομέα Π. Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Αντιπ. Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Π. Ιονίων Νήσων κ. Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς Τομέα Π. Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, ο Αντιπ. Πρωτογενούς Τομέα Π. Πελοποννήσου κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, η Αντιπ. Ορεινής –Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας Π. Στερεάς Ελλάδας κα. Κατερίνα Καλαντζή.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Συμμετείχαν επίσης, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Τσαγκαλίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/σης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Μηλαίος, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών ΥΠΑΑΤ κα. Στυλ. Νικολάου, ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εκπόνησης του έργου από τις Περιφέρειες, παροτρύνοντας τους εκπροσώπους να επιταχύνουν τις διαδικασίες που επιτάσσει η προγραμματική σύμβαση καθώς όπως τόνισε πέρα από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και ένα απαραίτητο εργαλείο για τον κλάδο της κτηνοτροφίας που θα εξασφαλίσει τις κοινοτικές ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους.

Επανέλαβε δε ότι τα «Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης» αποτελούν βασική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ και διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για περαιτέρω διευκρινήσεις. Επισήμανε επίσης, ότι με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, μπαίνει ένα τέλος στην κωλυσιεργία ετών ζητώντας την αρωγή των 13 Περιφερειών. «Έχουμε χάσει χρόνια, δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να τρέξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, τα αιρετά όργανα έλαβαν τις απαραίτητες απαντήσεις στους προβληματισμούς που εξέφρασαν και συναίνεσαν στην προτροπή του ΥφΑΑΤ για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών του έργου.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει προ ημερών, ο Πρόεδρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *