Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υποτροφία Benjamin Franklin από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα & σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδα

Ενημερωθείτε για την υποτροφία που δίδεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επελέγη για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 ως η ελληνική Περιφέρεια από την οποία θα προέρθει ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα διατλαντικών υποτροφιών Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022.

To πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 45 μαθητές από την Ευρώπη και 10 από την Αμερική, ηλικίας 16–18 ετών (γεννημένοι μεταξύ 26 Ιουνίου 2003 και 26 Ιουνίου 2006), σε αναγνωρισμένου κύρους αμερικανικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων τον Ιούνιο-Ιούλιο 2022 ενώ όλα τα έξοδα, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και ασφάλεια όπως και η οργάνωση του ταξιδιού θα καλυφθούν και θα συντονιστούν από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Οι υποψήφιοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν μια απλή αίτηση και να γράψουν στα αγγλικά ένα δοκίμιο έως 500 λέξεις με θέμα «Συζητήστε τα μελλοντικά σας σχέδια σπουδών ή σταδιοδρομίας και πώς η συμμετοχή στο Ινστιτούτο θα σας βοηθούσε να τα επιτύχετε» (Please discuss your future study or career plans and how participation in the Institute would help you to achieve them).

Οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι θα ενημερωθούν στις 15/3/22 για τη διαδικτυακή συνέντευξη με τη Μορφωτική Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι συνεντεύξεις για την επιλογή θα γίνουν το διάστημα 16-17/3/22, η ενημέρωση για την επιλογή του τακτικού και του αναπληρωματικού συμμετέχοντα θα γίνει στις 18/3/22 ενώ η επιλογή από το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει επικυρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Καλούμε όλους τους νέους και νέες της Περιφέρειάς μας να δηλώσουν συμμετοχή καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται συζητήσεις σε διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως στήριξη της δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και για την οικονομική ευημερία. Θα έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια/εργαστήρια με θέματα όπως δεξιότητες επικοινωνίας, κριτική σκέψης, ανεκτικότητα και σεβασμός της διαφορετικότητας, ομαδικότητα, ηγεσία της νέας γενιάς και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: στον ιστότοπο της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας https://pste.gov.gr/wp-content/uploads/2022/03/BENJAMIN-FRANKLIN.zip, ή να επικοινωνήσετε με email στο kgalanis@pste.gov.gr ή με τηλέφωνο στο 2221353793

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27/12 από το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *