Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άμφισσα: Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου, στην Άμφισσα, το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου “Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο”. Το συνέδριο συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Φωκίδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών και την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί, σύμφωνη με την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι», όπως αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού, ζητήματα ψυχικής υγείας αλλά και Οικονομικοί & Περιβαλλοντικοί Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης & προοπτικής του ποδοσφαίρου, κ.ά..

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας πλαισίωσε τις εργασίες του Συνεδρίου με δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους, στοχεύοντας στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών σε ζητήματα ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, προωθώντας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον όπως είναι η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, η διαλογή στην πηγή κ.ά..
Μέσα από πλήθος βιωματικών δράσεων, μικροί και μεγάλοι, ανακάλυψαν ότι τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.) ενώ κατανόησαν στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ πρόσφερε δώρα στους συμμετέχοντες ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση. Βασικός στόχος των άνω δράσεων είναι όλοι οι πολίτες να συνειδητοποιήσουμε την περιβαλλοντική μας ευθύνη και να κατανοήσουμε την άμεση σύνδεση όλων των τομέων της ζωής μας, όπως είναι το δημοφιλέστερο άθλημα του ποδοσφαίρου, με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δράση ενημέρωση για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα από το ΕΠΑΛ Μουζακίου

Στα πλαίσια των δράσεων – παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού, τα τμήματα Επισκεπτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *