Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση από το Γραμματικοπούλειο-Μπάλλειο-Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως του συγγενείς των περιθαλπομένων του Ιδρύματος ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στην Φωκίδα αλλά και εκτός αυτής , μία ανώνυμη παραληρηματική καταγγελία με ισχυρισμούς άκρως συκοφαντικούς και ανυπόστατους ,κατηγορώντας μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος , την Δ/ντρια και τα στελέχη μας για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση του Ιδρύματος .

Επειδή το ίδιο το έργο το έχουμε ξαναδεί το 2013 , σας γνωστοποιούμε πως τότε πρώην υπάλληλος του Ιδρύματος είχε διανείμει μια ανώνυμη καταγγελία με τα ίδια ψεύδη συκοφαντίες ,ταυτοποιήθηκε και απολύθηκε ,ενώ καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Εφετείο Άμφισσας για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή .

Οι κατηγορίες τότε κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και το πόρισμα του έκτακτου πλήρη διαχειριστικού ελέγχου από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών για τα έτη 2009-2019 με αρ. πρωτ. 25ΕΜΠ/18-6-2019 ήταν το εξής ։

1. Από το σύνολο των επιμέρους διαπιστώσεων της διαδρομής του ελέγχου , όπως αυτή αναλύεται πιο πάνω, εξάγεται το συμπέρασμα ότι το Ίδρυμα εκπληρώνει επιτυχώς τον κοινωφελή σκοπό του. Η διαχειριστική του λειτουργία είναι σύμφωνη με το οικείο κανονιστικό πλαίσιο , εμφανίζει επαρκέστατα ταμειακά διαθέσιμα σε σύγκριση με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του και έχει ιδιαίτερα χαμηλή δανειακή επιβάρυνση. Τα λογιστικά του αρχεία τηρούνται με επιμέλεια και αποτυπώνουν ορθά την οικονομική του κατάσταση. Οι δαπάνες αποδεικνύονται από νόμιμα παραστατικά και συνδέονται με την εξυπηρέτηση του κοινωφελούς σκοπού του. Η Διεύθυνση και το Διοικητικό του Συμβούλιο επιδεικνύουν επιμέλεια ως προς την παρακολούθηση των απαιτήσεων , την είσπραξη των πόρων , την εξόφληση των υποχρεώσεων και την ενημέρωση της εποπτεύουσας αρχής για τα διαχειριστικά ζητήματα αρμοδιότητάς της. Επιπρόσθετα , ως Μ.Φ.Η.-Μ.Κ. ελέγχεται τακτικά από αρμόδια Κοινωνική Λειτουργό , η οποία διαπιστώνει καλή λειτουργία κατά λόγο αρμοδιότητας.

2 Από την εξέταση των επιμέρους επισημάνσεων της αναφοράς του κου……………, που τέθηκε υπόψη της Ε.Ο. μέσω της Α.Δ.Θ.- Σ.Ε. , δεν διαπιστώθηκαν διαχειριστικές πρακτικές ή ενέργειες , που να συνιστούν ζημία για την περιουσία του Ιδρύματος.

Προειδοποιούμε ότι θα ασκηθούν αγωγές και μηνύσεις σε όλους τους εμπλεκομένους σ ΄αυτήν την υπόθεση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και προσβολής της προσωπικότητας των ανθρώπων του Ιδρύματος , καθώς και σε όποιον επιχειρήσει να αναπαραγάγει με οποιοδήποτε μέσο την άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική ανώνυμη επιστολή.

Το μόνο που λειτουργεί και αναπτύσσεται προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες που όμοιες του δεν προσφέρονται στους καλύτερους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας , είναι το ίδρυμα της Ιτέας !!!!!

Σωπάστε πια…

Ο Πρόεδρος

Αρχιμ. Νεκτάριος Καλύβας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube