Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Λοκρών για τους εργαζόμενους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Λοκρών για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει ότι έχουν επέλθει δραματικές αλλαγές στους εργασιακούς χώρους και είναι χρέος να συμβάλουμε να εξαλειφθούν, την ίδια στιγμή επαίρεται για την στήριξη στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ στον Δήμο. Αποδεικνύει πόσο έχει συμβάλλει η Τοπική Διοίκηση στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και στην ανακύκλωση της ανεργίας.

Οι νέοι χρειάζονται σταθερή και μόνιμη δουλειά για να μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον και τη ζωή τους, και όχι προγράμματα εποχικής απασχόλησης και εργασιακές σχέσεις λάστιχο στις οποίες οι Δήμοι είναι σημαιοφόροι. Ο Δήμαρχος αφού «συνειδητοποίησε το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς», ετσιθελικά δεν ανανέωσε την σύμβαση για δυο μήνες σε εργαζόμενο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ δείχνοντας στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την αξία και την σημασία του δικαιώματος στην εργασία.

Η Δημ. Αρχή κατά τα άλλα διακηρύσσει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων προχωρώντας σε μείωση κατά 25% των αποδοχών των μόνιμων καθηγητών μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης, μια πράξη εκδικητική απέναντι στους δασκάλους μουσικής, με αρνητικές συνέπειες στην λειτουργία του Δημ. Ωδείου. Έτσι ο Δήμαρχος «ευχαρίστησε» στην πράξη τους υπαλλήλους του Δήμου που κατά τα την ανακοίνωση του έχουν σταθεί επάξια στο ύψος των περιστάσεων και εκτελούν τα καθήκοντα τους με ζήλο.

Ο Δήμαρχος στο μήνυμα του λέει ότι έχει την σκέψη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που έφυγαν από την ζωή ύστερα από τα τραγικά δυστυχήματα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας .Δεν πάει όμως πολύς καιρός που ζητούσε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στην Μαλεσίνα, να ευχαριστήσουν τον υπουργό που με τις πολιτικές που υλοποιεί έχει συμβάλει στην απαξίωση του εργοστασίου, και στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

Η Δημ. Αρχή προβάλλει την αλληλεγγύη της ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, και την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου προχωρά σε καταγγελία για εγκληματικές παραλείψεις στα μέτρα προστασίας κατά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στον Δήμο Λοκρών με τις γνωστές τραγικές συνέπειες ειδικά στην πολύπαθη Μαλεσίνα. Η προστασία της υγείας των εργαζομένων του δήμου, αλλά και συνολικά του λαού της περιοχής γίνεται με πράξεις και ουσιαστικά έργα. Γίνεται με την ενίσχυση του Κ.Υ.Αταλάντης που συνεχώς αποδυναμώνεται σε ιατρικό προσωπικό (π.χ. παιδίατρος που δεν υπάρχει πια) ,με απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους και τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων που δεν γίνεται και την εύρυθμη λειτουργία των Βιολογικών(όπου υπάρχει βιολογικός). Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο Βιολογικός της Μαλεσίνας υπολειτουργεί και δεν επεξεργάζεται τα λύματα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στο νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης, και όχι με κούφιες ανακοινώσεις.

Οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στέκονται με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα τους μέσα και έξω από το Δημ. Συμβούλιο. Με την ίδια συνέπεια θα σταθούμε και στο πλευρό των συμπολιτών μας από την Λάρυμνα στα δικαστήρια στις 25/05/2021 στην Λαμία, που διώκονται για την δράση τους ενάντια στην εγκατάσταση ιχθυοτροφείου στην παραλία Πράσινα Νερά της Λάρυμνας.

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Θωμάς Καρατράντος- Χρίστος Λυγδής

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χρ. Γεωργίου με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Γεωργίου τόνισε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα είναι αρωγός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *