Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Αναπλάσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας», αρχικού προϋπολογισμού 56.000 €

Στην εκπόνηση μελετών, που χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμματικών συμβάσεων, τις οποίες έχει συνάψει με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν οι ακόλουθες συμβάσεις εκπόνησης μελετών:

«Αναπλάσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας», αρχικού προϋπολογισμού 56.000 €. Αντικείμενο της σύμβασης είναι οι μελέτες αναπλάσεως στο παραλιακό μέτωπο και σε τμήματα αυτού από τη Μαρίνα Ιτέας έως και την περιοχή “Miami” με εξαίρεση τον παραλιακό πεζόδρομο, όπου έγιναν εργασίες ανάπλασης το 2013. Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην ριζική ανάπλαση των τμημάτων αυτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ομαλότερη εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Λιμένα Ιτέας ως εμπορευματικού και τουριστικού λιμένα.
«Συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου, εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος», αρχικού προϋπολογισμού 78.120 €. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μελέτη συγκοινωνιακών έργων βελτίωσης της λειτουργίας της παραλιακής λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου. Οι παρεμβάσεις θα αποσκοπούν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη τοπικών επιχειρήσεων, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη λειτουργία των λιμενικών υποδομών (θαλάσσιες μεταφορές και εμπόριο, θαλάσσιος τουρισμός κλπ).
«Αναπλάσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Κίρρας», αρχικού προϋπολογισμού 46.000 €. Αντικείμενο της σύμβασης είναι οι μελέτες αναπλάσεως στο παραλιακό μέτωπο της Κίρρας και συγκεκριμένα στην περιοχή μετά τον χείμαρρο Σκίτσα και μέχρι την πλατεία της Κίρρας. Σκοπός της ανάπλασης είναι ο περιορισμός της χρήσης ΙΧ, η βελτίωση του μικροκλίματος με την επιλογή κατάλληλων υλικών και φυτεύσεων, η ανάδειξη ιστορικών διαδρομών της περιοχής της Κίρρας και η αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.
“Αλλάζουμε το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας και της Κίρρας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και με όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Από τις πλακοστρώσεις στα πεζοδρόμια, μέχρι το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο στο λιμάνι Ιτέας”, δήλωσε μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο Φάνης Σπανός.

“Κάνουμε πλέον ένα ακόμη βήμα με κρίσιμες μελέτες, που θα οδηγήσουν σε έργα ανάπλασης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εμπειρία όσων επισκέπτονται τον τόπο μας”, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: “Άστεγος για μία ημέρα” και φέτος!

Και τα φετινά Χριστούγεννα 2023 – για την ακρίβεια λίγο πριν στις 16/12/2023- θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *