Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: “Απέχουμε συνειδητά έως ότου δοθεί λύση με τη μετάδοση των Συμβουλίων”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρ’ ότι ως Αντιπολίτευση έχουμε επανειλημμένως επισημάνει και καταγγείλει πως θεωρούμε βαθιά αντιδημοκρατικό οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μην είναι ελεύθερες για παρακολούθηση από τους συνδημότες μας, η σημερινή διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να στέκεται αρνητικά, επικαλούμενη τεχνική αδυναμία και έλλειψη αρμόδιου προσωπικού. Φτάσαμε σε σημείο να διεκδικούμε τα αυτονόητα και πράγματα τα οποία έχουν εφαρμοστεί στους περισσότερους Δήμους της χώρας, όπου οι διοικήσεις σέβονται τους δημότες και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Προς επιβεβαίωση των τελευταίων είναι και το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις, όπως και η σημερινή που έχει προγραμματιστεί για τις 13:30, ορίζονται σε ώρες εργάσιμες για τον περισσότερο κόσμο. Προφανώς, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο αγνοεί πως η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ έχουν ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, αλλάεπιπλέον επιθυμεί οι συνεδριάσεις να παρακολουθούνται από όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο.

Και εξηγούμαστε σχετικά:

1ον) Η σημερινή συνεδρίαση που θα λάβει χώρα για ακόμη μια φορά «εν κρυπτώ»,είναι εξαιρετικής σημαντικότητας, καθώς περιλαμβάνει την ψήφιση του Προϋπολογισμού για το νέο έτος. Είναι απορίας άξιον, πώς έτσι ελαφρά τη καρδία η Δημοτική Αρχή επιλέγει να αφήσει στο σκοτάδι τον τρόπο με τον οποίο θα κατανείμει χρήματα που προορίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου.

2ον) Η ρητορική περί τεχνικών αδυναμιών και κωλύματος με τα προσωπικά δεδομένα, σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί. Οι ίδιοι οι δημιουργοί της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης διαβεβαιώνουν πως με μηδαμινό κόστος οι συνεδριάσεις μπορούν να μεταδίδονται ζωντανά τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφορικά με το αν υπάρχει αρμόδιο προσωπικό στο Δήμο μας, ώστε να υποστηρίξει τις συγκεκριμένες διαδικασίες, θεωρούμε πως οι ίδιοι δημοτικοί υπάλληλοι που είναιδιαχειριστές της πλατφόρμας θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τις liveμεταδόσεις, όπως άλλωστε γινόταν και στο παρελθόν.

3ον) Κύριοι της συμπολίτευσης, μάλλον έχετε παρανοήσει το αυτονόητο και οφείλουμε να σας το κάνουμε εμείς σαφές. Το εάν τα Δημοτικά Συμβούλια θα είναι ανοιχτά προς τον κόσμο δεν αφορά μόνο την αντιπολίτευση και είναι τραγικό να λέμε πωςμιας και η liveμετάδοση δεν επιβάλλεται ρητά από το νόμο δεν έχει και χαρακτήρα υποχρεωτικό.

Λυπούμαστε, αλλά για μας όλα αυτά είναι απλώς προφάσεις γι΄ αυτό ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Εδώ πρόκειται για ζήτημα που πλήττει σοβαρά τη δημοκρατία μας και μάλλον έχετε βολευτεί με αυτό το έλλειμα δημοσιότητας που έφερε ο κορωνοϊός. Η εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου λαμβάνει το χρίσμα εξάσκησης της εξουσίας από τον ίδιο το λαό, στον οποίο οφείλει σε συνεχή βάση να λογοδοτεί και να παρουσιάζει με σαφήνεια τα πεπραγμένα της. Εσείς, δυστυχώς, συνεχίζετε κάτι τέτοιο να μην το πράττετε, οπότε ας βγάλει τα συμπεράσματα ο καθένας μόνοςτου,τόσο για τη μέθοδο και τις βλέψεις της συγκεκριμένης διοίκησης, όσο και για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και την πολυφωνία σε τοπικό επίπεδο.

Είναι φανερό πως η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί τη μετάδοση των τηλεσυνεδριάσεων καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό η ίδια η Διοίκηση και το Προεδρείο του ΔΣ απ΄ την πρώτη στιγμή θα είχαν προτείνει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης, όπως liveμετάδοση, ραδιοφωνική μετάδοση, ή ακόμη και μαγνητοσκόπηση με μετέπειτα ανάρτηση του υλικού στην ιστοσελίδα του Δήμου ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο. Αλλά πώς να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό γεγονότα όπως η εφαρμογή κατατμήσεων στη λογική των απευθείας αναθέσεων για το ποσότων 300.000€ που ήρθαν στο Δήμο μας για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του Ιανού; Είναι δυνατόν, κύριοι της συμπολίτευσης, και σε αυτή την περίπτωση να οδηγείστε στη λογική του διαγωνισμού μέσω διαπραγμάτευσης, αντί να καταφύγετε σε ανοικτό διαγωνισμό στον οποίο ο Δήμος μας θα μπορούσε να διεκδικήσει εκπτώσεις ακόμη και της τάξεως του 50%;

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και υποστηρίζοντας την εξ’ αρχής μας θέση για μη συμμετοχή σε διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο της αντιπολίτευσης και οδηγούν στη φίμωση της κοινωνίας, επιλέγουμε να απέχουμε και από τη σημερινή συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε από το Προεδρείο να αναλάβει πρωτοβουλίες και φυσικά τις ευθύνες του για την άμεση επίλυση του θέματος και να μην καταφεύγει σε φτηνές δικαιολογίες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ως τότε θα έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή προτιμά να κρύβεται απ’ το σύνολο των δημοτών.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους δημότες,

τα μέλη της παράταξης Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γ. Οικονόμου στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρίσκεται στο Στρασβούργο με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *