Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Απατεώνες προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Η ανακοίνωση της Δημάρχου Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας κας Αθανασίας Στιβακτή

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας  ενημερώνει και εφιστά την προσοχή για την  παράνομη δράση επιτήδειων που προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες, προσποιούμενοι δημοτικούς υπαλλήλους.

Η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή όπως αναφέρει, έγινε δέκτης καταγγελιών από προμηθευτές του Δήμου, που δέχθηκαν τηλεφωνήματα από ανθρώπους που συστήνονταν ως υπάλληλοι και ζητούσαν τραπεζικά στοιχεία προκειμένου να κατατεθούν άμεσα, οφειλόμενα ποσά του δήμου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ

“Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, λάβαμε καταγγελίες με τις οποίες ενημερωθήκαμε ότι προμηθευτές του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Δήμου μας, οι οποίοι με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού από τον Δήμο, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία με την πρόφαση ότι θα τους επιστραφεί χρηματικό ποσό που αφορά παρακράτηση από κάποιο παραστατικό.

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας ζητά από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (e-banking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των προμηθευτών που διεκπεραιώνει ο Δήμος, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Δήμο, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας καλεί τους προμηθευτές που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φρίκη – Σοκάρει η μητέρα της 13χρονης – «Πήγαινε με πολλούς»

Φρίκη  προκαλούν όσα αποκαλύπτονται  για την υπόθεση της 13χρονης από τη Λακωνία, η οποία  βιάστηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *