Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε η Έκθεση Φωτογραφίας με την ιστορία της Μαρτυρικής Σπερχειάδας, στον πολυχώρο il Postino

 

Σήμερα  Παρασκευή 14/6/2024 και από ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί η τιμητική έναρξη της Έκθεση Φωτογραφίας με την ιστορία της Μαρτυρικής Σπερχειάδας στον πολυχώρο του il Postino στην Σπερχειάδα.

67 φωτογραφίες  “ξεδιπλώνουν” πτυχές της ιστορίας της Σπερχειάδας.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση  που αποτυπώνει το τμήμα της ιστορίας  της Σπερχειάδας που διεκδικεί να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη και θα παρουσιάζεται όλη την καλοκαιρινή περίοδο στον πολυχώρο il Postino.

Επιπρόσθετα, έως  τις 20/6/2024, στο χώρο του θερινού κινηματογράφου CINEAK θα προβληθούν πολύ περισσότερες φωτογραφίες, όπως και βίντεο με σπάνιες μαρτυρίες από την κατοχική Σπερχειάδα και το Ολοκαύτωμα της.

Η  είσοδος για την έκθεση  είναι ελεύθερη και  εκτός από την κεντρική είσοδο του πολύχωρου, μπορείτε να εισέλθετε κατευθείαν στο χώρο της έκθεσης,   από το ανώνυμο ιστορικό στενό  από την οδό Αφών Πάππα “που δεν καταπατήθηκε από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες  και παρέμεινε ως είχε από τότε για να θυμίζει τη ιστορία της πόλης,  αντίθετα με ότι έπραξαν άλλοι ιδιοκτήτες…” με το στενό που συνδέει την οδό Καλαμποκά  με την πλατεία του Ηγουμένου Γερμανού Δημάκου.

 

 

 

Σχετικά με την έκθεση

Το όλο κόστος της εκτύπωσης των φωτογραφιών για την έκθεση ανέλαβε η επιχείρηση πολυχώρος  il  Postino.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι κάποιες από το αρχείο του Ι. Μπαλή και από άλλους φωτογράφους της εποχής, ντόπιους ή πλανόδιους, χωρίς όμως να δύναται να γνωρίζουμε τον δημιουργό τους. Αναφέρονται ηλεκτρονικά  ονόματα που μας διέθεσαν φωτογραφικό υλικό συλλογής.

Δεν οικειοποιείται – δεν εμπορεύονται αντίστοιχα  κανένας τον δημιουργό της κάθε φωτογραφίας. Ενημερώστε μας σχετικά όποιος γνωρίζει επ’ ακριβώς για τα όποια στοιχεία.

Οι έγχρωμες φωτογραφίες είναι από το φωτογραφείο “IRIS” στη Σπερχειάδα.

 

________________

il Postino,  Αφών Πάππα 17, Σπερχειάδα, 2236 0 44014 – 45026, 6979 029018.

 

 

Σπερχειάδα: Έτοιμη η Έκθεση Φωτογραφίας με την ιστορία της Μαρτυρικής Σπερχειάδας, στον πολυχώρο il Postino

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Χάρης Δούκας στη Λαμία

Την Πέμπτη 18/7/2024 ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Πρόεδρος  για το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *