Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

“Από την 1η Ιουλίου οι πολίτες θα δουν μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ”

Υπουργός Ενέργειας: “Η μοναδική έξοδος από την κρίση είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.”

«Οι πολίτες θα δούν μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου, καθώς αποσυνδέουμε τις υψηλές τιμες φυσικού αερίου από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Καταγράφει το newsbeast.gr:

«Δημιουργούμε ισχυρό δίκτυ προστασίας με πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης.. Στα 500.000 ευάλωτα νοικοκυριά απορροφούμε το 100% της αύξησης και σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές έως και το 85%. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απορρόφηση της αύξησης διαμορφώνεται σε 82% και στους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια στο 90%-95%» λέει ο υπουργός και συνεχίζει:

«Από τον Ιούλιο οι παραγωγοί ηλεκτρισμού θα αποζημιώνονται με βάση το κόστος παραγωγής τους και όχι με τη χρηματιστηριακή τιμή. Η διαφορά θα επιστρέφεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης κα,ι μαζί με πόρους από τον προϋπολογισμό και από άλλες πηγές, θα χρηματοδοτήσει τα νέα μέτρα για τη στήριξη όλων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Με το νέο μηχανισμό για την αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, συνεχίζει ο υπουργός εξασφαλίζουμε ετησίως επιπλέον έσοδα πάνω από 1,6 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Σκρέκας τονίζει πως η μοναδική εξοδος από την κρίση είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

«Η παραγωγή από τον ήλιο και το άνεμο, φυσικούς πόρους που διαθέτουμε σε αφθονία στην πατρίδα μας, κοστίζει έως και 5 φορές λιγότερο σε σχέση με την παραγωγή από ορυκτά καύσιμα. Και γι αυτό συνδέουμε νέα έργα ΑΠΕ με ρυθμούς ρεκόρ. Από 250 MW το 2018 το 2020 συνδέσαμε 1.000 MW και το 2021 1.115 και το 20921 θα συνδεθούν έως μονάδες με ισχύ άνω των 1.700 MW. Για κάθε 1.000 MW ΑΠΕ που συνδέουμε, εξοικονομούμε έως και 250. εκατ. ευρώ από εισαγωγές φυσικού αερίου».

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

51χρονος προσπάθησε να βιάσει γυναίκα και να την πετάξει από μπαλκόνι…

Η γυναίκα φώναζε «θα με πετάξει κάτω» και ζητούσε βοήθεια. Επενέβησαν Αστυνομικοί της  ομάδας ΔΙΑΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *