Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αποκατάσταση του δρόμου Νεοχώρι – Πύργος – Περιστέρι – Μεσοχώρι – Συκάς, από την έντονη καθίζηση

Στο δρόμο παρατηρείται έντονη καθίζηση

Έργο για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού 3 που συνδέει τα χωριά Νεοχώρι Υπάτης, Πύργο, Περιστέρι, Μεσοχώρι, Συκά, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 

Επι του  οδοστρώματος λόγω και του έντονου κατολισθητικού φαινομένου παρατηρείται έντονη καθίζηση. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω παρεμβάσεις :

– αποξήλωση, εκσκαφή, κατασκευή υπόβασης και ανακατασκευή σε τμήματα
της οδού
– τμηματική κατασκευή σωληνωτού οχετού, – κατασκευή στραγγιστηρίου αγωγού και επενδεδυμένης τάφρου τμηματικά, ανάντη και κατάντη της οδού, – τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, – εργασίες διαγράμμισης. Επισημαίνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί με τις υπάρχουσες οδούς σε
κυκλοφορία. «Οι έντονες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου Χειμώνα στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα δημιούργησαν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παρατηρήθηκε έντονη καθίζηση σε τμήματα του δρόμου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες μελέτησε άμεσα και δημοπράτησε το έργο, ώστε να εξασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια σε ένα σημαντικό ορεινό επαρχιακό τμήμα που συνδέει χωριά και οικισμούς στη Δυτική Φθιώτιδα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας .

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπερχειάδα και Μακρακώμη: Ημερίδες ενημέρωσης για το πρόγραμμα LEADER 2023-2027

Ημερίδας για την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *