Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Απόστολος Γκλέτσος: 6 προτάσεις για την Στερεά Ελλάδα

 

Την παρακάτω ανάρτηση  έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Απόστολος Γκλέτσος σχετικά με προτάσεις της παράταξης του για την Στερεά Ελλάδα.

Προτάσεις από την ομάδα υποστήριξης της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

1. Συνεχή προβολή και ανάδειξη της σπουδαιότητας της στρατηγικής θέσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει τις σημαντικότατες Αεροπορικές Βάσεις Τανάγρας και Σκύρου, αλλά και τις περιοχές Στυλίδας και Αυλακίου και κυρίως την πόλη της Λαμίας, η οποία αποτελεί σημαντικότατο οδικό κόμβο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για το Διεθνή Παράγοντα.

2. Περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως Δελφοί, Θερμοπύλες, Ερέτρια, Αυλίδα, Θήβα, Χαιρώνεια, Δίστομο, Γοργοπόταμος κ.ά, και διασύνδεση τους ως ενιαίων, κατά ιστορική περίοδο, χώρων.
α. Οργάνωση δραστηριοτήτων-εκδηλώσεων και επισκέψεων στους ιστορικούς ανωτέρω χώρους.
β. Ιδιαίτερη προβολή της μάχης των Θερμοπυλών και του μνημείου καθώς και της συμμετοχής σε αυτήν των πόλεων των Θηβών, Πλαταιών, Ορχομενού κ.ά. Φιλοξενία και πρόσκληση προσωπικοτήτων (ιστορικών – αρχαιολόγων – Μέσων Ενημέρωσης – Παραγωγών, κ.ά), στις δραστηριότητες που συνδέονται με το ιστορικό γεγονός της μάχης των Θερμοπυλών.

3. Πραγματοποίηση και προβολή δραστηριοτήτων – εκπαιδεύσεων στην Έρευνα και Διάσωση, πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών σε αντίστοιχο ορεινό, δασώδες και θαλάσσιο περιβάλλον σε περιοχές της Περιφέρειας (Καρπενήσι- Βόρεια Εύβοια, Ορεινός Όγκος Δομοκού, Παρνασσός, Ελικώνας κ.ά), σε συνεργασία με Ομάδες Διάσωσης, αλλά και Ενώσεις Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής του Κάστρου Βοιωτίας για ανάπτυξη της αεροπλοΐας και του αερο-αθλητισμού και ένταξη του στις προαναφερθείσες δραστηριότητες.

4. Διοργάνωση συνεδρίου- εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων στην περιοχή της Β. Εύβοιας, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, καθώς και αποκατάστασης των καταστροφών, όπου θα παρουσιάζονται νέες μέθοδοι, νέες τεχνολογίες και θα προάγεται ο εθελοντισμός και το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασικών εκτάσεων. Επιλογή της Βόρειας Εύβοιας, ως κύριου χώρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντικών οργανώσεων, με αξιοποίηση της εμπειρίας ,της γνώσης και κυρίως της αγάπης των κατοίκων της για το δασικό περιβάλλον.

5. Παροχή κινήτρων, από την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινότητες στο προσωπικό των ΕΔ-ΣΑ, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για επιλογή ως τόπου υπηρέτησης-εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική ανάπτυξη αυτών.

6. Εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω αξιοποίησης του Φόρουμ των Δελφών για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Περιφέρειας, της ιστορίας, αλλά και των δυνατοτήτων αυτής στον επιχειρηματικό και οικονομικό τομέα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μετρό

  Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 Ο Πρωθυπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *