Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αταλάντη: Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης “Ο Αρκτούρος μας μιλάει για τον Λύκο”

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αταλάντη για ένα επίκαιρο ζήτημα

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Αρκτούρο διοργάνωσε στις 16 Απριλίου 2022 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο “Ο Αρκτούρος μας μιλάει για τον Λύκο”.

Ομιλητής ήταν ο κ. Κραμποκούκης Λάμπρος, ο οποίος είναι πτυχιούχος στη Βιολογία και στην Παγκόσμια Οικολογία με μεταπτυχιακό στην Επαναφορά & Διατήρηση Απειλούμενων Ειδών.

Ο κύριος Κραμποκούκης από το 2006 είναι στον Αρκτούρο, ως Συντονιστής Ερευνών Πεδίου & μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης.

Σε μια αναλυτική παρουσίαση αποτυπώθηκε η βιολογία του λύκου και ο τρόπος συμπεριφοράς του, αλλά και τους λόγους που πλέον εντοπίζεται όλο και πιο συχνά μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης, προτάθηκαν λύσεις για να προστατεύσουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους αλλά και τρόποι αντιμετώπισης σε περίπτωση που ο λύκος βρεθεί σε κοντινή απόσταση από τον άνθρωπο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης “Η Πέρδικα” κ. Δημήτριος Καρατράντος. Σύντομη τοποθέτηση για την εικόνα που έχει η δασική υπηρεσία για την επανεμφάνιση του λύκου στο Δήμο Λοκρών έκανε ο Δασάρχης Αταλάντης κ. Ιωάννης Πατούλης. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών κα Μαρία Τζανακάκη. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Παπανικολάου και κα Έλενα Κυριάκου, οι δασολόγοι κα Εύη Κρόμπα και κα Βασιλική Τσοχαντάρη, ο θηροφύλακας κ. Ευάγγελος Καραμήτρος, καθώς και κυνηγοί, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *