Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΑΘΑΝΑΤΗ … ΑΙΓΙΝΑ ερχόμενη στα ΜΕΘΑΝΑ – Λουτρά Παυσιανία, Πηγή Άγιος Νικόλαος [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΘΑΝΑΤΗ … ΑΙΓΙΝΑ ερχόμενη στα ΜΕΘΑΝΑ
ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ένας τόπος με ξεχωριστή ομορφιά, πλούσια ιστορία και …θεραπευτική γη!Ο λόγος για τα Μέθανα και τα Λουτρά του Παυσανία που προσφέρουν ένα απολαυστικό όσο και θεραπευτικό λουτρό σε μία όμορφη φυσική πισίνα! Καθώς κάθεσαι και “δέχεσαι” τις πλούσιες θεραπευτικές του ιαματικού νερού τα Λουτρά του Παυσανία (χλωριονατριούχος 41 βαθμών Κελσίου) , απολαμβάνεις για θέα το όμορφο νησί της Αίγινας!Η χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Είναι γνωστή για τα λουτρά της και το ηφαίστειο στο χωριό Καμένη Χώρα, ενώ υπάρχουν περίπου 30 ηφαιστειακοί δόμοι στη χερσόνησο και η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα έγινε υποθαλάσσια το 1700, στο βόρειο μέρος μπροστά από τα Μέθανα.

Το ιαματικό νερό, με γνωστές τις ιδιότητες του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις όπως: αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικές παθήσεις, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Έτσι, μετά το λουτρό αναφωνίζεις “Αθάνατη…Αίγινα, ερχόμενη στα Μέθανα”, με την δικαιολογημένη υπερβολή!

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα Μετέωρα των τεσσάρων εποχών και των πολλών διαδρομών…

Τα Μετέωρα αποτελούν γεωλογικό θαύμα της φύσης και ταυτόχρονα κιβωτό της Ορθόδοξης θρησκευτικής παράδοσης. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *