Breaking News

«Αθώος» δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, έθεσε ζητήματα νομιμότητας της «απαγωγής» του [ΒΙΝΤΕΟ]

 Νέα ακρόαση του Μαδούρο στις 17 Μαρτίου 2026

Αθώος για τις κατηγορίες περί «ναρκο-τρομοκρατίας» δήλωσε ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατά την πρώτη ακρόασή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου ξεκίνησε πριν από λίγο η δίκη του με την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Ο 63χρονος Μαδούρο δήλωσε αθώος και για τις τέσσερις ποινικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και οι οποίες περιλαμβάνουν ναρκο-τρομοκρατία, συνωμοσία για εισαγωγή κοκαΐνης και κατοχή πολυβόλων και μηχανισμών καταστροφής.

Ο Μαδούρο κατηγορείται ότι επέβλεπε ένα δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης που συνεργαζόταν με βίαιες ομάδες, μεταξύ των οποίων τα μεξικανικά καρτέλ Σιναλόα και Ζέτας, οι Κολομβιανοί αντάρτες των FARC και η βενεζουελάνικη συμμορία Tren de Aragua.

Ο Μαδούρο έχει αρνηθεί επανειλημμένως τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν προπέτασμα καπνού για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και την εκμετάλλευση των πλούσιων πετρελαϊκών αποθεμάτων της Βενεζουέλας.

Ο Νικολάς Μαδούρο, και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες, μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από το Metropolitan Detention Center στο Μπρούκλιν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μετακινούμενοι τόσο με αυτοκινητοπομπή όσο και με ελικόπτερο.

 

Live όλες οι εξελίξεις  στο skai.gr

Δες επίσης

Δολοφονία 17χρονου από 15χρονο – «Μου είπε τι κοιτάς, έβγαλα το μαχαίρι και τον κάρφωσα στο στομάχι» – Δολοφονία – σοκ στην Τουρκία

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρνου έξω από καφετέρια σε γειτονιά της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *