Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λάρισα: Ενημερωτική εκδήλωση για το μικροβίωμα του εντέρου

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 17:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, η διακεκριμένη γαστρεντερολόγος, κα Ροξάνα Αγκαρίτσι, από τη Λάρισα, σε συνεργασία με τον βραβευμένο ερευνητή, Δρ. Manuelle Biazzo, από το καινοτόμο εργαστήριο της The BioArte στη Μάλτα, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «Το Μικρόβιωμα του Εντέρου ως Νέος Ρυθμιστής του Ανοσοποιητικού», με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του KML Medigroup.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός στον τομέα της υγείας έρχεται στο προσκήνιο, καθώς το μικροβιωματικό προφίλ ενός ατόμου αποδεικνύεται να επηρεάζει τη σωματική υγεία, την ψυχική κατάσταση, όπως ακόμη και τη νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, και την ανταπόκριση τους σε φαρμακευτικές αγωγές.

Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την ενημέρωση του γενικού κοινού, καθώς οι δύο ειδικοί θα εξηγήσουν τι είναι το μικροβίωμα του εντέρου και γιατί θεωρείται «καθρέφτης» της υγείας μας. Επίσης, θα αναλύσουν τα πιο πρόσφατα σχετικά ερευνητικά αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη και τη σημασία του στην υγεία μας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων: Υπάρχει κίνδυνος να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και να κινδυνέψουν σπίτια!!!

Σε ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων, αναφέρονται: «Κάθε χρόνο και χειρότερα!!! Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *