Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: “Αποφασιστικές λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών”

 

“Στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές & σύγχρονες υποδομές” σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Σταϊκούρας

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών σηματοδοτεί, σε κορυφαίο επίπεδο, την ισχυρή πολιτική βούληση για απόλυτη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων & προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή εργαστήκαμε & το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

-Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων & την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης.
Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς & 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις & δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

-Δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο βρέθηκα στη νησί, όπου συναντήθηκα με όλα τα συναρμόδια μέρη για τη διευκόλυνση των επιβατών & την ομαλή λειτουργία του Αεροδρομίου.

-Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής & οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους €18,3 εκατ. στα υπεραστικά & αστικά ΚΤΕΛ.

-Επιθεώρησα τις εργασίες στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας & της Πατρών – Πύργου, που αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

-Στην Πάτρα συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας & Αιγίου & του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

-Στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, συνομίλησα με οδηγούς & εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών.
Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού & την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου.

-Πραγματοποίησα επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών & την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα & σοβαρότητα, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές & σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών & της εθνικής οικονομίας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας

Ενισχύεται καθοριστικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *