Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2018, σε περιοχές του Δήμου Λοκρών

Ενημέρωση από το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τις αποζημιώσεις στο Δήμο Λοκρών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικώνεργάζονταιμε συνέπεια και ταχύτητα, ώστε σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής,να δρομολογείται η δικαιότερη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας από φυσικές καταστροφές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε σήμερα 22/2/2022 Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 σε περιοχές του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή.

Για την καταβολή της επιχορήγησης απαιτείται εντός προθεσμίας δύο μηνών οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η διαδικασία αποζημίωσης για τους πληγέντες συμπολίτες μας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

*Δελτίο Τύπου

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευλογιά των πιθήκων: 50 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την Ευλογιά των πιθήκων στη χώρα μας Η ευλογιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *