Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: “Έργα που αλλάζουν τον Υγειονομικό χάρτη της Λαμίας, της Φθιώτιδας”

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα υποδομών υγείας στη Φθιώτιδα

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας και Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, “σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, σήμερα υπεγράφησαν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την Αν. Υπουργό Ασημίνα Γκάγκα και τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, οι συμβάσεις με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τα έργα: «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα» και «Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ- Ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων».”

Στα συγκεκριμένα έργα, ενημερώνει ο Υπουργός ότι περιλαμβάνονται:

“H δημιουργία ενός Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας το οποίο περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτιρίου με αμφιθέατρο για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και την ένταξη του νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

Tο έργο της αναμόρφωσης και επέκτασης του νευραλγικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λαμίας.

Επιπλέον, η Αν. Υπουργός Υγείας ενέκρινε την συνεργασία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών του Κ.Υ. Στυλίδας με ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής και Γενικής Ιατρικής καθώς και με την ειδικότητα ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών.”

“Το ανωτέρω έργα με την ολοκλήρωσή τους, αναμένεται να αλλάξουν τον Υγειονομικό Χάρτη της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας. Η μεθοδική δουλειά συνεχίζεται.” καταλήγει στην ενημέρωση του ο κ. Σταϊκούρας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το 8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022

Με κεντρικό μήνυμα και άξονα της πλούσιας θεματολογίας του «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η συμβολή των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *