Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: “Κάνουμε, και θα κάνουμε, το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στις γυναίκες”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/3/2023 το πρωί, η ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παραρτήματος Λαμίας.

Στην ημερίδα με θέμα «Καρκίνος και Γυναίκα – ΠΡΟΛΗΨΗ», μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών :

” Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ και να χαιρετίσω την Ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παραρτήματος Λαμίας και σας συγχαίρω τόσο για τη σημερινή διοργάνωση, όσο και για τη συνολική σας δράση.

Ζητώ συγγνώμη που την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην ημερίδα, λόγω έκτακτης υποχρέωσης εκτός Λαμίας.

Θα μου επιτρέψετε όμως να μοιραστώ μαζί σας 5 συγκεκριμένες σκέψεις, επί του αντικειμένου της Ημερίδας.

  1. Η Κυβέρνηση, το 2022, εισήγαγε το πρώτο μεγάλο Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά», με στόχο να παράσχει δωρεάν έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα στοιχεία, έχουν γίνει πάνω από 80.000 δωρεάν μαστογραφίες και σε 4.700 γυναίκες εντοπίστηκε ο καρκίνος του μαστού σε αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει βέβαιη ίαση.
  2. Το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, στοχεύει σε δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό άνω των103 εκατομ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  3. Με τον θεσμό τουπροσωπικού γιατρού, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε διαρκή την πρόληψη ως νοοτροπία και έτσι σταδιακά να δομηθεί ο ιατρικός φάκελος του ασθενή. Έτσι, θα μπορούμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.
  4. Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται επίσης και το πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας ογκολογικών ασθενών. Με την αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να δομηθεί οργανωμένο δίκτυο ανακουφιστικής φροντίδας.
  5. Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, προχωρά ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Στερεά Ελλάδα, τη Φθιώτιδα, τη Λαμία. Η ανέγερση πτέρυγας Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025. Ο διαγωνισμόςαναμένεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα, κάνουμε, και θα κάνουμε, το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στις γυναίκες, όπως είναι και ο εύστοχος τίτλος της Ημερίδας.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι!

Σας ευχαριστώ.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μώλου

  Στο γήπεδο Μώλου στις  10 & 11 Ιουνίου 2023 Καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδιοργανώνουν η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *