Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: Παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή – Στην εστίαση το μεγαλύτερο μέρος της

Παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 αλλά και σε όλες τις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως θα δοθεί παράταση 2 ημερών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6, η οποία θα πληρωθεί 3-5 Μαρτίου. Παράλληλα, θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών μέχει τις 31 Ιουνίου. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτης δόσης, θα το λάβει η εστίαση.

Αποζημιώσεις για μειωμένα ενοίκια
Σχετικά με τα λάθη στις δηλώσεις ιδιοκτητών για να λάβουν αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως θα υπάρξει αξιολόγηση και ευκαιρία για διορθώσεις.

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Τέλη κυκλοφορίας και δάνεια
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Σε ότι αφορά τα δάνεια, υπογράμμισε πως αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προυπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 8/2/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Τετάρτη 8/2/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *