Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: Ποιες περιοχές του Δήμου Λαμιέων και Μακρακώμης οριοθετούνται πλημμυρόπληκτες και χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή

Η ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για την Στεγαστική Συνδρομή για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας και ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραγιάννης, οριοθετούνται οι πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της φυσικής καταστροφής του Δεκεμβρίου 2021.

Για τον Δήμο Λαμιέων, οριοθετούνται οι Δημοτικές Κοινότητες Λαμιέων, Ροδίτσας, Κόμματος, Κωσταλέξη και Φραντζή.

Για τον Δήμο Μακρακώμης, οριοθετούνται οι Δημοτικές Κοινότητες Γραμμένης και Καστρίου.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, στις ανωτέρω περιοχές, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.).

Στις περιοχές που οριοθετούνται, χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία Στεγαστική Συνδρομή για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από την πλημμύρα.

H Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο, που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στους/στις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

“Οι πληγέντες συμπολίτες μας, θα πρέπει εντός των προθεσμιών που αναγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται πως ειδικά για το Κόμμα Λαμίας, 26 πληγέντες συμπολίτες μας αποζημιώθηκαν ήδη με το ποσό των 74.136 ευρώ, που αφορά στη χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάστασης οικοσκευής.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια και ταχύτητα, ώστε να συνεχιστεί, αποτελεσματικά και μεθοδικά, η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες συμπολίτες μας.” σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η σοκαριστική ιστορία της 5χρονης που έχασε τη μάχη με τον στρεπτόκοκκο – «Μαμά νιώθω πως πεθαίνω»

Η πεντάχρονη Stella-Lily McCorkindale είχε μεταφερθεί δύο ακόμη φορές μέσα σε ένα 48ωρο στο νοσοκομείο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *