Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρ. Σταϊκούρας: “Σημαντική χρηματοδότηση εμβληματικών έργων στη Φθιώτιδα”

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρεται στη νέα χρηματοδότηση που έλαβαν έργα στη Φθιώτιδα

“Η σημαντική χρηματοδότηση εμβληματικών έργων στη Φθιώτιδα, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, συνεχίζεται, εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

Χθες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ενέταξε στο πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» δύο έργα για την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ένα στον Δήμο Λαμιέων με χρηματοδότηση 21.000.000 ευρώ και ένα στον Δήμο Λοκρών με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ.

Στον Δήμο Λαμιέων, αφορά την αξιοποίηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (περίπου 15.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), καθώς και του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών (περίπου 3.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), μέσα από βελτιωτικές παρεμβάσεις ήπιας ανάπλασης που αναλαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων, και αποκατάσταση, στερέωση & ανασκαφικό καθαρισμό του Τείχους των Φωκέων, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στον Δήμο Λοκρών, αφορά την αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο, συμβάλλοντας στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτή η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Πόροι, που εξασφαλίστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση, μετά από διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πόροι, που αξιοποιούνται ορθολογικά από την Ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δρομολογηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στη χώρα, όπως είναι η αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Θερμοπυλών.
Στην κατεύθυνση αυτή, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν συνεχείς και αποτελεσματικές συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου Λαμιέων, ώστε να εξασφαλιστούν αυτοί οι σημαντικοί πόροι, αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Η Κυβέρνηση, με θεσμική τάξη, συνεκτικότητα και αποτελεσματικότητα, στηρίζει έμπρακτα έργα, τα οποία προσδοκάται πως θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στην ελληνική περιφέρεια.

Η περιοχή μας κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.
Έπεται συνέχεια.”

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ξεκίνησε η λειτουργία της κεντρικής αποθήκης του Δήμου Δελφών καθώς και του νέου αμαξοστασίου

Π. Ταγκαλής: «Ο Δήμος μας οργανώνεται καλύτερα και εκσυγχρονίζεται» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ξεκίνησε η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *