Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρηματοδότηση 16.989.200 € για την κατασκευή του φράγματος Δομοκού

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ», προϋπολογισμού 16.989.200 €, με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών: Δομοκός, Αχλαδιά, Βούζι, Γερακλί, Καρυές, Λεύκα, Μαντασιά, Νέα Μάκριση, Νεοχώρι, Πετρωτό, Πολυδένδρι, Πουρνάρι, Φυλιαδώνα, Παλαμάς, Νέος Παλαμάς, Μακρολίβαδο και Μελιταία.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

➢ Έργα αποθήκευσης νερού, τα οποία αποτελούνται από το Υδροδοτικό φράγμα και τον Ταμιευτήρα.

➢ Έργα επεξεργασίας νερού, τα οποία περιλαμβάνουν το διυλιστήριο πόσιμου νερού και τη δεξαμενή διυλισμένου νερού. Η δυναμικότητα του διυλιστηρίου καλύπτει τις ανάγκες 7.200 κατοίκων στην 20ετία.

➢ Έργα μεταφοράς και διανομής νερού. Περιλαμβάνεται ο αγωγός τροφοδοσίας του διυλιστηρίου από το φράγμα, καθώς και 5 αντλιοστάσια μεταφοράς και 6 νέες τοπικές δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος οικισμών.

Με αφορμή την απόφαση ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Εξασφαλίσαμε 17 εκατομμύρια ευρώ για 17 οικισμούς του Δήμου Δομοκού, που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερο και καλύτερης ποιότητας πόσιμο νερό, μέσα από ένα σύγχρονο φράγμα και τα δίκτυά του, που θα κατασκευαστούν στην περιοχή. »Η αποδοχή της πρότασης και των μελετών μας και η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του φίλου Αν. Υπουργού Στέλιου Πέτσα, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, έρχεται να δώσει απάντηση σε μια στρατηγική προτεραιότητα της Φθιώτιδας για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. «Πλέον προχωρούμε άμεσα σε δημοπράτηση, ώστε σύντομα να γίνει πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο!»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κάλεσμα των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας στη γενική συνέλευση και την κοπή της πίτας αύριο Τρίτη 31 Γενάρη

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, για την επίσημη και σωστή ενημέρωση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *