Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Χρήστος Σταϊκούρας: “Κανένας νέος φόρος το 2022 αλλά πρόσθετες μειώσεις φόρων”

Ο  λαμιώτης Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  ξεκαθάρισε ότι κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί για το 2022.

Ο Υπουργός που κατέθεσε τον Κρατικό προϋπολογισμό – δείτε εδώ σχετικά- , σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ που εμφανίστηκε σήμερα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου για ορθολογική διαχείριση αλλά και ουσιαστική στήριξη στον πολίτη,  σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε αναφορικά με τον νέο προϋπολογισμό, ότι  θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, ενώ τόνισε πως τον Μάρτιο του 2022 θα μπουν οι αντικειμενικές αξίες, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε 10 δόσεις. «Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε.

Όσο για ενδεχόμενη 2η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό για την εν λόγω αύξηση: «Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό εργασίας και την εισήγηση που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Επίσης, περιέγραψε συνοπτικά, ρυθμίσεις του νέο υπροϋπολογισμού:

-Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29%

-Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων από το 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%

-Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%

-Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες

-Καταργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα

-Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: 39 προσαγωγές και 38 συλλήψεις μετά από εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

38 συνολικά  συλλήψεις σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν στις 18-08-2022, σε όλο το εύρος της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *