Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ. Κατσής: Ξοδεύτηκαν 200 χιλ. ευρώ για συντήρηση οχημάτων το 2023 και δεν δουλεύει κανένα – Γεφυροπλάστιγγες σε τέσσερις Τ.Κ.

Για την κατάσταση των οχημάτων του Δήμου Σοφάδων ζήτησε να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καρποχωρίου κ. Καρακαξάς, με την απάντηση που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Κλιάρη και τον δήμαρχο κ. Κατσή, να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Μάλιστα υπήρξαν σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση των οχημάτων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αρχικά ο κ Κλιάρης ανέγνωσε ένα-ένα τα οχήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα, με αναφορές στα αιτήματα των οδηγών ή των χειριστών και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα που να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, Από τα απορριμματοφόρα, τα φορτηγά, το λεωφορείο, μέχρι και τα μηχανήματα έργου. Οι αναφορές ήταν λεπτομερείς και είχαν μέχρι αριθμό οχήματος και μάρκα.

Μάλιστα υποστήριξε ότι σε κάποια, την τελευταία πενταετία δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά σέρβις. Επίσης ανέφερε πως στις 18 Δεκεμβρίου 2023, πήγε με τον δήμαρχο στην αποθήκη και υπήρχαν λάδια για τα οχήματα αξίας τουλάχιστον 1.500 ευρώ που τα φωτογράφισαν. Ενώ στις 31 Δεκεμβρίου που ξαναπήγαν δεν υπήρχε τίποτα και δεν δόθηκε και απάντηση για το που πήγαν.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κατσής υπογράμμισε ότι το 2023 ξοδευτήκαν για συντήρηση οχημάτων 150.000 ευρώ με παραστατικά ενώ άλλα τρία συνεργεία ήρθαν και ζήτησαν συνολικά άλλα 50.000 ευρώ χωρίς παραστατικά για συντηρήσεις. Επίσης, από προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν 150.000 ευρώ για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, για εργασίες στα οχήματα. Και ενώ δαπανήθηκαν όλα αυτά τα χρήματα, την 1η Ιανουαρίου του 2024 δεν δούλευε κανένα όχημα.

Θα γίνουν (αλλά θα κοστίσουν) οι 4 γεφυροπλάστιγγες

Την προοπτική να δημιουργηθούν γεφυροπλάστιγγες σε 4 Τοπικές Κοινότητες του Δλημου Σοφάδων ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Εκίζογλου και ζήτησε νε ενημερωθεί που βρίσκεται το συγκεκριμένα θέμα.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Φαλούτσος είπε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει εγγραφή πιστώσεων για γεφυροπλάστιγγες σε Πασχαλίτσα, Αχλαδιά, Ν. Ικόνιο και Μαυραχάδες. Το ποσό είναι 20.000 για κάθε μία και επαρκεί μόνο για την κατασκευή της βάσης. Απαιτείται ακόμα έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά και προμήθεια πλάστιγγας, με το σύνολο της κατασκευής να φθάνει τα 100.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Καταλήγοντας είπε ότι η νυν δημοτική αρχή δεν θα υπαναχωρήσει στα δεσμεύσεις που υπήρχαν από την προηγούμενη. Θα γίνουν οι γεφυροπλάστιγγες αλλά θα χρειασθούν πολύ περισσότερα χρήματα.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

47 ζώα άγριας πανίδας εντοπίστηκαν πρόσφατα νεκρά στον Έβρο από δηλητηριασμένα δολώματα

Τα περισσότερα ζώα που βρέθηκαν ήταν σε προχωρημένη σήψη 47 ζώα άγριας πανίδας εντοπίστηκαν πρόσφατα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *