Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ.Κουφοντίνας: “Eκδικητική μεταγωγή”, η μεταφορά στον Δομοκό

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με δήλωση του από τις φυλακές Δομοκού κάνει λόγο για εκδικητική μεταγωγή και επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο»

Ακολουθήστε μας  στο facebook

 Όλη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα: 

«λοιπόν δεν είναι ανάγκη να φωνάξω για να με πιστέψουν» ( Γ. Ρίτσος) …

Ολοι το βλέπουν πως το «Κράτος Δικαίου» γίνεται το «Δίκαιο του Κράτους» και εργαλείο εκδίκησης στα χέρια της οικογένειας που κυβερνά πολιτικά και οικονομικά τη χώρα σαν ιδιωτική της επιχείρηση. Απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Εκδίκηση σ’ αυτούς που κρατούνται για την 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία.

Εκδίκηση και σε όλους τους κρατούμενους που για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο, μέσα στην πανδημία τους στοιβάζουν σαν ανθρώπινα σκουπίδια σε άθλιες φυλακές, τους αποκόβουν από τις οικογένειές τους, αρνούμενοι να κάνουν αυτό που ήταν το αυτονόητο εδώ και μήνες, την αναγκαία αποσυμφόρηση για να μην κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, κρατούμενων κα υπαλλήλων .

Και σ’ ό,τι με αφορά, καμία έκπληξη. Μια κυβέρνηση – οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Ομως αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο.
Δημήτρης Κουφοντίνας
23 Δεκεμβρίου 2020
Δομοκός»

Η μεταγωγή από τον Βόλο στον Δομοκό

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Δομοκό προχθες, από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου οπού και κρατούνταν μέχρι πρότινος.

Η μετακίνηση του καταδικασμένου μέλος της 17 Νοέμβρη στον Δομοκό έρχεται μετά την άμεση εφαρμογή του νομοσχεδίου του υπ. Προστασίας του Πολίτη που πέρασε με πλειοψηφία από τη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος έχει καταδικαστεί για 11 εκτελέσεις της 17Ν, ακόμη 6 βαρυποινίτες που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας μεταφέρθηκαν σε κλειστές φυλακές.

Παράλληλα, διοικητές των αγροτικών φυλακών έχουν ξεκινήσει όλες της προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου όσοι από τους κρατούμενους δεν δικαιούνται να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές να μεταφερθούν σε κλειστές, ενώ από την άλλη αρκετοί κρατούμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις καταθέτουν αιτήματα μεταγωγής τους σε αγροτικές φυλακές.

Αναφέρεται ότι η διάταξη του νομοσχεδίου απαγορεύει την μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

«Απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο.

Οι δύο τελευταίες προϋποθέσεις ήταν αυτές που έκριναν και την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με το νόμο ο κρατούμενος σε περίπτωση επαναμεταγωγής προβλέπεται να επιστρέφει στην αρχική φυλακή, ωστόσο στην περίπτωση του Κουφοντίνα η μεταφορά του στον Κορυδαλλό δεν ήταν δυνατή καθώς εκεί πλέον οδηγούνται κατά βάση προσωρινά κρατούμενοι.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές του Δομοκού έχουν μεταφερθεί και αρκετά ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Αρχιερατικό τρισάγιο για την 28χρονη Ελπίδα, θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη…

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις..» Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   κ. Συμεών μετέβη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *