Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Παν. Θεσσαλίας: Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια λειτουργίας οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων δε θα εκλέγονται αλλά θα ορίζονται από τα μέλη Συμβουλίου”

Ανακοίνωση ΔΣ – Έκτακτη Γενική Συνέλευση σχετικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ

για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Κυριακή 29/5 δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ που αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο στο σύνολό του αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, ενώ δεν παραλείπει να υποσκάπτει τα θεμέλια του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του.

Ενδεικτικά μόνο, για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια λειτουργίας οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων δε θα εκλέγονται αλλά θα ορίζονται από τα μέλη Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό, η Υπουργός πετυχαίνει και άλλη μία πρωτιά, καθώς είναι ίσως η μόνη Υπουργός Παιδείας που κατά τη διάρκεια της ίδιας θητείας θεσμοθετεί δύο φορές (πρώτη με τον ν. 4692/20), δύο διαφορετικούς τρόπους ανάδειξης οργάνων διοίκησης, επί της ουσίας αναιρώντας τον ίδιο της τον εαυτό.

Στο μόνο ίσως που παραμένει συνεπής είναι στην προώθηση των συμφερόντων των Κολλεγίων, στην ολοένα και μεγαλύτερη απεμπλοκή του Δημοσίου από τη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και στην εμπέδωση της αστυνομοκρατίας εντός των Πανεπιστημίων.

Λαμβάνοντας υπόψη και την από 27/5 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) που καλούσε τους συλλόγους ΔΕΠ σε εγρήγορση εν αναμονή του νομοσχεδίου, το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του την Πέμπτη 2/5 στις 18:00 για να γίνει ενημέρωση όσον αφορά στο νομοσχέδιο, αποδελτίωση των επιπτώσεών του και να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων

Με την κανονική άδεια και πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατέρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *