Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δελτίο Tύπου του Δήμου Μακρακώμης, 23/8/2023

 

Το παρακάτω Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Μακρακώμης στις 23/8/2023 σχετικά με την ετοιμότητα  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα των μαχών με τις φλόγες της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Δήμο μας, επέλεξε ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Καραγιάννης να επιτεθεί στη Δημοτική Αρχή με ανυπόστατα ψεύδη και υπονοούμενα, σε σχέση με την ετοιμότητα του Δήμου μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πιστός στην τακτική της ανευθυνότητας και μεθόδων αντιπολίτευσης που αποπνέουν …ναφθαλίνη (αν και νέος άνθρωπος), την ώρα ακριβώς που ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης βρίσκονταν στα μέτωπα της φωτιάς με 3 υδροφόρα οχήματα, με γκρέϊντερ, με JCB κ.λ.π, συνδράμοντας το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης, ο κ. Καραγιάννης βρήκε το χρόνο να κάνει διαδικτυακές προεκλογικές αναρτήσεις, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι: «Ο Δήμος Μακρακώμης δεν έκανε ούτε καν 1 συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) για φέτος, ως όφειλε…».

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Καραγιάννης δεν ήταν σωστά ενημερωμένος όταν έγραφε το διαδικτυακό πόνημά του, αν και ως περιφερειακός σύμβουλος όφειλε να γνωρίζει και να έχει ενημερωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή το να λέει δημοσίως ψέματα, είναι κάτι που θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι δημότες μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, που ανερυθρίαστα επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο κ. Καραγιάννης, θεωρούμε χρέος μας ως Δημοτική Αρχή να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους δημότες μας για όλες τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης, αλλά και για αυτές του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες ο Δήμος μας συμμετείχε:

1) Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 10/05/2022, με θέμα την «Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς».

2) Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης στις 15/05/2023, με θέμα την «Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδροι Κοινοτήτων. Στην συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για την Αντιπυρική περίοδο του 2023.

3) Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης στις 10/07/2023, με θέμα την «Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς». Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζώης Πολύζος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης, κ. Βασίλειος Τραγουλιάς, η κα Ραφτοπούλου, εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης, του ΕΚΑΒ Λαμίας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

4) Συνεδρίαση (δια περιφοράς) του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 20/07/2023 με θέμα την «Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς».

5) Χθες, Τρίτη 22/08/2023, λίγο πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης κ. Αλέξανδρος Υφαντής παρευρέθηκε σε έκτακτη συνεδρία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Σανιδά.

6) Επιπλέον, επισημαίνουμε την με αρ. πρωτ. 28776/8359 από 18/07/2023 απόφαση Δημάρχου Μακρακώμης για έγκριση του Σχεδίου για την «Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς».

Η ανέξοδη κριτική του κ. Καραγιάννη με ψεύδη και υπονοούμενα από τα καφενεία στα οποία κατέφυγε την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς (προφανώς για να πνίξει τον …πόνο του για τις καταστροφές των περιουσιών των συνδημοτών μας) δεν μας αφορά. Οι πολίτες έχουν και γνώμη και κρίση… Και θα κρίνουν όλους μας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές…

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φάνης Σπανός από Λαμία: “Συνεχίζουμε μαζί! Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας, για να φέρουμε όλοι μαζί νέες νίκες και κατακτήσεις για τον τόπο μας!”

  “Η παρουσία σας, η φωνή και η αγκαλιά σας, τα χέρια που σφίγγουμε, τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *