Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δεμένα τα πλοία για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη με 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί από τα μεσάνυχτα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τα αποτρόπαια γεγονότα στο Blue Horizon που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει να στηριχθεί εμπράκτως από την Ομοσπονδία η οικογένεια του 36χρονου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η μη ορθή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που αναφέρονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας και των λιμανιών μπορούν να οδηγήσουν και οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα.

Παράλληλα, αναφέρεται στο υγιές κομμάτι του ναυτεργατικού κόσμου που διαμαρτύρεται θέτει ως πρωταρχικό σκοπό και μέλημά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δεν ταυτίζεται στο ελάχιστο με όσα αποτρόπαια συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

«Οι Έλληνες Ναυτικοί, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους διεθνείς πλόες είναι παραδείγματα προς μίμηση για την ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αυτός είναι διαχρονικά ο Έλληνας Ναυτικός και δεν είναι ανεκτό με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες Ναυτικοί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά έχει αποφασιστεί η προφυλάκιση του πλοιάρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon. Επίσης, μετά τον θάνατο του 36χρονου παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός Σύμβουλος φτύνει κατάμουτρα υπάλληλο του Δήμου Μακρακώμης

  Σάλος με βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα για την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου Ανεπίτρεπτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *