Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δη.Πε.Θε Ρούμελης – Λαμία: Ξεκίνησαν τα θεατρικά εργαστήρια

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, έφηβους και ενήλικες

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε τη λειτουργία του το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης.  Στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας, όπου τα παιδιά έπαιξαν θεατρικά και ομαδικά παιχνίδια, περιηγήθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου, σχεδίασαν τον δικό τους κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογίας και φυσικά γνώρισαν τις θεατροπαιδαγωγούς μας Δήμητρα Παπουρτζή και Φιλία Κανελλοπούλου.

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, θα δημιουργηθούν τα πρώτα δύο τμήματα: 6-8,5 ετών και 9-12 ετών.

Συνεχίζονται οι συμμετοχές για την επικείμενη δημιουργία εφηβικού τμήματος στο θεατρικό εργαστήρι. Τα μαθήματα για τα παιδιά πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί, 11-12:30 & 12:30-2.

Το θεατρικό Εργαστήρι του Δη.Πε.Θε Ρούμελης, σχεδιασμένο με υψηλά παιδαγωγικά πρότυπα, δεν προσφέρει μόνο τη δραστηριότητα του θεατρικού παιχνιδιού, αλλά μια ολιστική προσέγγιση στη θεατρική αγωγή, περιλαμβανομένων της δραματοποίησης, των αφηγήσεων, της δημιουργικής γραφής, των θεατρικών κατασκευών και μεταμφιέσεων και φυσικά της θεατρικής πρακτικής και του χειρισμού του λόγου. Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 20 € ανά παιδί. Όλα τα υλικά κατασκευών και δράσεων περιλαμβάνονται στην ανωτέρω τιμή και προσφέρονται από το Εργαστήρι.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκίνησε το τμήμα Ενηλίκων, υπό την επίβλεψη του Καλλιτεχνικού διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης Νίκου Ορφανού και του Λαμιώτη ηθοποιού Κώστα Πασπάλη.

Το τμήμα ενηλίκων πραγματοποιεί συναντήσεις κάθε Κυριακή και Δευτέρα, 5-8 μμ. Η συνδρομή ανέρχεται επίσης στο ποσό των 20 € μηνιαίως.

Οι συναντήσεις του Ιανουαρίου, για το παιδικό τμήμα αλλά και για το τμήμα ενηλίκων προσφέρονται δωρεάν. Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης βρίσκεται στην οδό Ησαΐα 2 στην πλατεία Λαού.

Πληροφορίες στα γραφεία του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης .: 2231033325, ώρες γραφείου.

 

*ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του (30/1/2023) με τον Πρωθυπουργό της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *