Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ Μπράλος Αμφισσα υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;

Την Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022, αποσφραγίστηκαν οι προσφορές για το παραπάνω έργο. 285,5 εκατομ. Ευρώ ζητούσαν ανάδοχο.

6 εταιρείες κατέθεσαν προσφορές, αλλά νικήτρια αναδείχτηκε το σχήμα CMC – ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΤΕΚΑΛ με έκπτωση 14%. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αμέσως μετά άρχισε να φαίνεται καπνός σε σχέση με την Ιταλική εταιρεία CMC.
Ψαχνοντας, λένε πηγαίνεις στην πόλη. Δεν ξέρω αν είναι έτσι αλλά οφείλω να καταθέσω τα σχετικά δημοσιεύματα. Λοιπόν στην παρακάτω διεύθυνση

How CMC di Ravena Has Been Trying To Steal From African Countries

μπορεί όποιος θέλει να βρει πολλά και διάφορα άκρως ενδιαφέροντα για την Ιταλική εταιρεία.

Αρκέστηκα σε μια μετάφραση από Google την οποία και παραθέτω . Φυσικά πολλά μπορούν ακόμη να ειπωθούν από κάποιον που θα τα ψάξει. Άραγε πόση φωτιά πόσος καπνός να υπάρχει; Δεν το γνωρίζω. Πάντως αναφορές σε ανέντιμα μέσα, συλλήψεις, δικαστήρια μπλέξίματα κτλ αναγράφονται στα παρακάτω. Να παραποιεί η μετάφραση την ουσία;. Ελπίζω να είναι έτσι. Πάντως Καμία παρέμβαση στην μετάφραση δεν κάνω. Ας απολαύσουμε λοιπόν το κείμενο

Στις 18 Μαΐου 2017, ο πρώην μόνιμος υπουργός Οικονομικών Kamau Thugge ενέκρινε πληρωμή ύψους 240 εκατομμυρίων Ksh στην ιταλική εταιρεία CMC di Ravenna, σηματοδοτώντας την έναρξη του διαβόητου σκανδάλου με τα φράγματα Arror και Kimwarer.

Η πληρωμή θα πυροδοτήσει μια σειρά πληρωμών προς την εταιρεία μέσω της Intesa Sanpaolo SPA (γραφείο στο Λονδίνο), που οδήγησε σε απώλεια άνω των 21 δισεκατομμυρίων Ksh χωρίς να έχει γίνει ούτε μία εργασία. Στις 18 Ιουλίου 2017, ο Thugge ενέκρινε επίσης την πληρωμή 19 εκατομμυρίων Ksh ως προμήθειες δέσμευσης στην Kimwarer Dam στην CMC di Ravenna και επιπλέον 23 εκατομμύρια Ksh για το Arror Dam.

Στις 18 Ιανουαρίου 2018, ο Thugge ενέκρινε μια άλλη πληρωμή για το Kimwarer Dam που ονομάστηκε επίσης ως αμοιβή δέσμευσης προς την εταιρεία, ύψους 77 εκατομμυρίων Ksh. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 1018, μια άλλη πληρωμή που επίσης ονομάστηκε ως προμήθειες δέσμευσης για το Arror απελευθερώθηκε στην CMC di Ravenna ύψους 92 εκατομμυρίων Ksh.

Στις 18 Ιουλίου 2017, δύο παρτίδες πληρωμών απελευθερώθηκαν από το Εθνικό Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν επίσης ως προμήθειες δέσμευσης για τα φράγματα Kimwarer και Arror, ύψους 76 εκατομμυρίων Ksh και 67 εκατομμυρίων Ksh αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Intesa Sanpaolo Bank στο Λονδίνο πραγματοποίησε κέρδη τουλάχιστον 13,6 εκατομμυρίων Ksh για τη διευκόλυνση δόλιων πληρωμών και δανειακών συμβάσεων που οδήγησαν σε απώλεια 67,2 δισεκατομμυρίων Ksh από την κυβέρνηση της Κένυας, σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό ερευνητή Paul O’Sullivan.

Διαβάστε: Το Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της CMC di Ravenna επειδή δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου σε υπόθεση σκανδάλου Dam

Η ίδια περίπτωση επρόκειτο να συμβεί στη Νότια Αφρική, όπου η CMC di Ravenna εξασφάλισε διαγωνισμό για την αναβάθμιση του Durban Port, όπου η Νότια Αφρική επρόκειτο να χάσει 30,7 δισεκατομμύρια Ksh.

Σύμφωνα με έρευνα του O’Sullivan, η εταιρεία που βρισκόταν αντιμέτωπη με εκκαθάριση μετά την κήρυξη της πτώχευσης στην πατρίδα της χρησιμοποίησε ανέντιμα μέσα για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Δημιουργήθηκε μια κοινοπραξία, η CMI Emtateni JV, με την CMC di Ravenna να κατέχει το 1% των μετοχών, την CMI Infrastructures (Pty) Ltd το 69%, την Omame Empowerment 15% και τη Masiny Empowerment να κατέχει το 15%. Ωστόσο, όπως θα προέκυπτε, η CMC di Ravenna θα έλεγχε το 100 τοις εκατό της επιχείρησης παρά τη δήλωση ότι θα είχε έλεγχο 1 τοις εκατό. Διαβάστε: Πώς ένας ιδιωτικός Νοτιοαφρικανός ερευνητής σταμάτησε την απώλεια 30 δισεκατομμυρίων Ksh σε CMC di Ravena σε δύο ημέρες Η εταιρεία μάλιστα «εισήγαγε» 390 Ιταλούς για να κάνουν τη δουλειά, σε βάρος των ιθαγενών της Νότιας Αφρικής. Όπως μαθαίνει αυτός ο συγγραφέας, οι άλλες εταιρείες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως αγωγοί παράνομα αποκτηθέντος πλούτου, την ίδια στιγμή να δέσουν τα μάτια των κυβερνητικών αξιωματούχων της Νότιας Αφρικής από το να γνωρίζουν ότι η CMC di Ravenna ήταν χρεοκοπημένη.

Ανακαλύφθηκε ότι η CMI Infrastructure ήταν φυσικό πρόσωπο, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της CMC di Ravenna στην Ιταλία, κ. Paulo Porcelli. Αυτό σήμαινε ότι η CMC di Ravenna κατείχε ισχυρό μερίδιο 70% στην επιχείρηση. Η ίδια εταιρεία μπόρεσε να λάβει τη βαθμολόγηση CIDB οκτώ εβδομάδες μετά την ίδρυσή της και μόνο μία ημέρα μετά την υποβολή της αίτησής της στην επιτροπή CIDB.

Διαβάστε: Η Barclays Bank σταματάει τα χρέη της CMC di Ravena που τους οφείλει «Δεν πιστεύουμε ότι ούτε ένας από αυτούς (εταιρείες και διευθυντές) θα σηκώσει μια λαβή ή φτυάρι για να εκτελέσει καθόλου δουλειά», σημείωσε ο Ο’ Σάλιβαν.

Μια εταιρεία που σχετίζεται με την CMC di Ravenna στη Νότια Αφρική, η PG Mavundla, κρίθηκε επίσης ένοχη για την υποβολή πέντε πλαστών πιστοποιητικών φορολογικής εκκαθάρισης στο CIDB το 2008, το 2009, το 2010 και το 2011. Για να κερδίσει μεγάλους διαγωνισμούς, η εταιρεία επικαλέστηκε μεγάλα έργα ακόμα κι αν ακυρώνονταν, όπως το λιμάνι Durban της Νότιας Αφρικής. Στην Κένυα, ο Πορτσέλι είναι καταζητούμενος μετά το σκάνδαλο του φράγματος Arror Kimwarer, που οδήγησε στην ανατροπή του Υπουργού Οικονομικών της Κένυας, Χένρι Ρότιτς.

http://karteria1.blogspot.com/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μουσικοχορευτικό σεργιάνι με την υπογραφή του Λυκείου των Ελληνίδων Λιβαδειάς το Σάββατο 10/12

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην εορταστική του εκδήλωση. Σε 10 μέρες, Σάββατο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *