Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαμαρτυρία – συλλαλητήριο στην Πελασγία

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η χαμηλή τιμή-αίσχος στις πράσινες ελιές Αμφίσσης δείχνει ότι «κακό πόρο» έχει πάρει η ελαιοκαλλιέργεια. Οι αδιάθετες ποσότητες της περσινής χρονιάς σε ελιές και λάδι δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο κορονοϊός χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από την κυβέρνηση για να πετσοκόψουν ακόμα περισσότερο το πενιχρό μας εισόδημα, δίνουν επιπλέον κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους που τυποποιούν, συσκευάζουν, διαθέτουν στην εσωτερική αγορά, εξάγουν ελιές και λάδι για μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος μας. Η κερδοφορία τους επιτυγχάνεται με λεφτά δικά μας, των βασικών ενισχύσεων. Με λεφτά που δανείζεται (κορονοδάνεια) η κυβέρνηση και τα δωρίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ τα χρεώνει σ’ εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες. Με απαλλαγή φόρων γι’ αυτούς, με τις τιμές «ξεφτίλας» των αγροτικών προϊόντων για εμάς και τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων στα 400€. Ξεπαραδιαζόμαστε εμείς για να ενισχυθούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η προστασία της υγείας μας, η προστασία μας από φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, από δάκο, από χαλάζι, παγετούς είναι σε δεύτερη μοίρα, μιας και δεν αποτελούν πολιτική επιλογή της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι αποζημιώσεις περί 70€/στρέμμα στην ελιά Καλαμών και 30€/ στρέμμα στην ελιά Αμφίσσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι «στάχτη στα μάτια μας» για να μας αφήσουν με άδεια στομάχια. Μάς κοροϊδεύουν για ψίχουλα.  Χωρίς προστασία της αγροτικής παραγωγής, χωρίς κατώτερες εγγυημένες τιμές σε ελιές και λάδι που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν μπορούμε να ζήσουμε! Οδηγούμαστε στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα!

Καλούμε τους αγρότες σε διαμαρτυρία – συλλαλητήριο

στην πλατεία Πελασγίας την Πέμπτη, 5 Νοέμβρη και ώρα 10.00π.μ.

Κρατούμε αποστάσεις!                Απαραίτητη η χρήση μάσκας!

Διεκδικούμε:

  • Αποζημιώσεις για το χαμένο εισόδημα από τις χαμηλές τιμές ελιάς-λαδιού. Αποζημιώσεις για όλους τους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο για τους κατά «κύριο επάγγελμα αγρότες».
  • Ως αναπλήρωση στο χαμένο εισόδημά μας με τονάζ ανά παραγωγό μέχρι 100 τόνους βρώσιμης ελιάς: για τα 200 τεμάχια στην πράσινη ελιά Αμφίσσης 0,50€/κιλό, για τα 200τεμάχια στη μαύρη ελιά Αμφίσσης 0,80€/κιλό, για το λάδι οξύτητας 0,1-1 βαθμό 1,30€/κιλό και για τονάζ ανά παραγωγό άνω των 100 τόνων βρώσιμης ελιάς κλιμακωτή μείωση της αποζημίωσης.
  • Οι αδιάθετες ποσότητες ελιάς και λαδιού της περσινής εσοδείας να μην επιβαρύνουν το φορολογητέο εισόδημα έτους 2020 και 2021.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς στην ύπαιθρο. Να μην είμαστε εμείς οι αγρότες μόνιμα τα κακοπληρωμένα και βασανισμένα υποζύγια, οι εκμεταλλευόμενοι των επιχειρηματικών ομίλων. Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που έχουν και κερδοσκοπούν στις πλάτες μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

6η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου

  Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Δήμος Λαμιέων σας προσκαλούν στην 6η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *