Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

4 άτομα καθάρισαν την παραλία στα Λιχαδονήσια – Μάζεψαν πάνω από 70 σακούλες με κάθε λογής σκουπίδια!

4 φίλοι, ο Ελπιδοφόρος, ο Oriol από την Ισπανία, ο Αlex από την Πορτογαλία και η Clelia από την Γαλλία, το Σάββατο αφιέρωσαν 3 ώρες από το χρόνο τους, και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες από 70 σακούλες με κάθε λογής σκουπίδια!

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Όλοι έχουμε συνδυάσει τα Λιχαδονήσια με τις εξωτικές μικρές παραλίες και την γαλήνη που προσφέρει το υπέροχο αυτό οικοσύστημα. Στο πίσω μέρος όμως της Μονολιάς, του μεγαλύτερου από τα νησιά, τα ρεύματα φέρνουν συνεχώς τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων από διάφορα μέρη της Φθιώτιδας, και η εικόνα δυστυχώς είναι άκρως απογοητευτική, αναφέρει η ομάδα του Wheeling2help που διοργάνωσε την δράση αυτή.

”Δυστυχώς η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική. Οι εικόνες που αντικρύσαμε είναι σαν αυτές που βλέπεις σε μακρινά μικρά νησιά στις Φιλιππίνες ή στον Ειρηνικό που έχουν δημιουργηθεί σκουπιδότοποι στη θάλασσα, αλλά είναι σοκαριστικό να το βλέπεις τόσο κοντά μας, και μάλιστα δίπλα σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής μας”, μας λέει ο συντονιστής της δράσης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και συνεχίζει, ”βρήκαμε κάθε λογής σκουπίδια, από καρέκλες, λάστιχα, παπούτσια, κούκλες, βαρέλια, μπιτόνια, μπαταρίες, μέχρι σχοινιά, γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου και άπειρα πλαστικά μπουκάλια, με ημερομηνίες λήξεως περισσότερα από 10 χρόνια!

Ο Oriol, ο Alex και η Clelia, οι οποίοι βρίσκονται στις Ράχες Φθιώτιδας τους τελευταίους 4 μήνες σαν εθελοντές στην ομάδα μας Wheeling2help μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps, τους έκανε τρομερή εντύπωση πως ένα τόσο μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών με τέτοια ομορφιά και επισκεψιμότητα, δεν είναι προστατευόμενη περιοχή και κανείς δε νοιάζεται για όλα τα σκουπίδια που συσσωρεύονται συνεχώς.

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα μας προειδοποιεί πλέον συνεχώς, και πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Πόσο δύσκολο είναι να έχουμε το δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι που θα το γεμίζουμε με νερό, αντί να παίρνουμε συνεχώς πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσεως που καταλήγουν στις θάλασσες που κολυμπάμε μέσα στα μικροπλαστικά; Το ίδιο για τα ποτήρια του καφέ, τα καλαμάκια, τις πλαστικές σακούλες, και ένα σωρό συσκευασίες και άχρηστα αντικείμενα που συνεχώς αγοράζουμε χωρίς πραγματικά να τα χρειαζόμαστε. Είναι πολύ μικρά πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε και να κάνουν τεράστια διαφορά στο περιβάλλον που είναι το σπίτι μας.”

Το κλίμα αλλάζει.. ΕΜΕΙΣ;;

Για να μάθετε περισσότερα νέα της ομάδας Wheeling2help και να συμμετέχετε στις περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνει η ομάδα, μπορείτε να τους ακολουθήσετε στο facebook και στο Instagram σαν Wheeling2help

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

  Δείτε το εορταστικό ωράριο Ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης “Η Ένωσις” ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *