Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι της Παλαιάς Γιαννιτσούς προς την Δημοτική Αρχή, για την υλοτόμηση στο δάσος

Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων της Παλαιάς Γιαννιτσούς και από Αθήνα όσων κατάγονται από το χωριό…

Με ένα κείμενο διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της Παλαιάς Γιαννιτσούς διαμαρτύρονται εντόνως για όσα έχουν συμβεί σχετικά με την υλοτόμηση στο δάσος του χωριού μετά και όσα ανέδειξε ο www.fonografos.net.

Κάνουν λόγο ότι “Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η κατάπτυστη απόφαση της Δημοτικής Αρχής”  ενώ χρησιμοποιούν την λέξη “αίσχος” για την μήνυση στον Πρόεδρο της Κοινότητας  από τον Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι κάτοικοι της Παλαιάς Γιαννιτσούς διαμαρτυρόμαστε προς την Δημοτική αρχή του Δήμου Μακρακώμης με έδρα την Σπερχειάδα,γιατί παραχώρησε ερήμην μας δάσος για υλοτόμηση το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο χωριό μας και είναι ο βασικός πνεύμονας πρασίνου, ιστορικού ενδιαφέροντος και απαράμιλλης ομορφιάς.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου το παραχώρησε με φωτογραφική ανάθεση στο ΔΑΣΕ Υπάτης στην εξευτελιστική τιμή των 3 ευρώ. Aπέφυγαν να ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και στην επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος διαμαρτυρόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου ο Δήμαρχος απάντησε με μήνυση στο πρόσωπο του κ. Γ. Καραντώνη. Αίσχος!

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η κατάπτυστη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, την στιγμή που υπάρχουν δάση σε όλη την επικράτεια του Δήμου Μακρακώμης, τα οποία μπορείτε να παραχωρήσετε για υλοτόμηση σε όσους ζουν από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα, τηρώντας τους νόμους που έχει θεσπίσει η πολιτεία Περί των Δασών. Τα δάση του χωριού μας να μείνουν ως έχουν και μόνο για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων, γιατί τα προηγούμενα χρόνια υλοτομήθηκαν και δεν έχουν ανακάμψει ακόμη.

κ. Δήμαρχε
Σας ζητάμε να προβείτε σήμερα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η υλοτόμηση τουσυγκεκριμένου δάσους και να παρθεί πίσω η όποια ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γ. Καραντώνη.
Καλούμε εκτός από τους κατοίκους του χωριού μας, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του Δήμου μας, τις οργανώσεις και τους Συλλόγους προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών να υπογράψουν το παραπάνω κείμενο.

ΟΝΟΜΑ / ΕΠΩΝΥΜΟ  / ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ / ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

Δείτε το άρθρο του fonografos.net με το οποίο έγινε γνωστό τι έχει συμβεί στην Παλιά Γιαννιτσού:

Νέα καταγγελία σε βάρος του Δημάρχου Δ. Μακρακώμης – Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι της Π. Γιαννιτσούς, αντιδρούν και καταγγέλλουν την ξύλευση δέντρων [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βολιώτης φοιτητής έγραψε τραγούδι και δημιούργησε video με τεχνητή νοημοσύνη – Μια ώριμη φωνή αντίδρασης, αντίστασης, αλλά και ελπίδας, στα όσα δεινά…

Μια ώριμη φωνή αντίδρασης, αντίστασης, αλλά και ελπίδας, στα όσα δεινά, έχουν κατακλύσει την τελευταία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *