Διαρροή λυμάτων από τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου σημειώθηκε στον χείμαρρο του Ξηριά

Συγκεκριμένα η διαρροή των λυμάτων παρατηρήθηκε από drones τα οποία κατέγραψαν ότι από το χείμαρρο διοχετεύονται στον Παγασητικό, διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news.gr που βρέθηκε στο σημείο, η διοχέτευση του λύματος δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του Βιολογικού και θα πρέπει άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ να ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως τόνισε ο Στ. Λημνιό, απόδειξη για το γεγονός ότι ο Βιολογικός δεν λειτουργεί και τα λύματα εκτρέπονται στο λιμάνι είναι η εικόνα από το φρεάτιο το οποίο δείχνει πώς τα λύματα οδηγούνται στη θάλασσα από έναν υπόγειο αγωγό σε βάθος 4 μέτρων. Πρόκειται για λύματα που δεν φθάνουν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας επειδή δεν λειτουργούν.

Οι Ενεργοί Πολίτες ζητούν από την απερχόμενη δημοτική αρχή να διασφαλίσει την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Παγασητικού και της δημόσιας υγείας.

www.thestival.gr

Δες επίσης

Είχε στο σπίτι του δύο δενδρύλλια κάνναβης

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Μεσολόγγι Συνελήφθη στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *