Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δίκτυο Αλληλεγγύης: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (23/2)

Διανύουμε την 6η εβδομάδα μαζικών και μαχητικών εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργού παιδείας Κ. Πιερρακάκη, που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Κράτος και κεφάλαιο, μετά από αποδεδειγμένα αποτυχημένες επιθέσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα (βλ. απόπειρα συγκρότησης πανεπιστημιακής αστυνομίας- Ο.Π.Π.Ι.), έρχεται να επιτεθεί ξανά στους φοιτητές και τους μαθητές με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σχεδιάζοντας την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία δεν θα υπάγονται σε ενιαίες πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά θα ορίζονται από τα ίδια τα ιδρύματα, εγκαθιδρύοντας έτσι μία καθαρά ταξική εισαγωγή υποψηφίων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να δώσει το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να εισχωρήσουν στη δημόσια παιδεία και να δρουν ανεξέλεγκτα, με γνώμονα πάντα τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη, και όχι τα συμφέροντα της λαϊκής κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν διαθέτουν χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου, ωστόσο διαθέτουν για την ενίσχυση του σώματος της αστυνομίας και για στρατιωτικό εξοπλισμό, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τις προτεραιότητές τους και υποβαθμίζοντας τον ρόλο και τη λειτουργία του δημοσίου πανεπιστημίου, «στρώνοντας» το έδαφος για να επιχειρηματολογήσουν για τη «χρησιμότητα» της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και να σχεδιάσουν τους επόμενους τρόπους με τους οποίους θα αποκομίσουν για άλλη μία φορά κέρδη εις βάρος του λαού. Στην πραγματικότητα το λεγόμενο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» θα εντείνει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς , καθώς τα πιο πλούσια στρώματα της κοινωνίας θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό, ενώ τα φτωχά λαϊκά στρώματα αυτόματα θα αποκόπτονται από την εκπαίδευση, εφόσον δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή. Αποτέλεσμα της συγκυρίας αυτής θα είναι η ακόμη παραπάνω όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, αφού τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν θα έχουν δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, και θα παραμένουν έτσι στην ανειδίκευτη και χαμηλόμισθη εργασία, την ίδια στιγμή που όλα ανεβαίνουν (τιμές ενοικίων, λογαριασμών ρεύματος-νερού, τιμές βασικών αγαθών στα σούπερ-μάρκετ). Συνεπώς, η συγκεκριμένη επίθεση που εξαπολύει αυτή τη στιγμή το κράτος και το κεφάλαιο, πέρα από επίθεση σε βάρος των μαθητών και των φοιτητών, είναι επίθεση και στο σύνολο της κοινωνικής βάσης.

Είναι υπόθεση όλων μας – φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, ανέργων – να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτή την εξόφθαλμη επίθεση, καθώς κρίνεται βασικό ζήτημα για την επιβίωσή μας. Και εδώ οφείλουμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση κράτους-κεφαλαίου βρίσκει ήδη σθεναρή και μαζική αντίσταση από το σύνολο των φοιτητών και των μαθητών, των κινηματικών δυνάμεων και του αλληλέγγυου κόσμου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα των φοιτητικών κινητοποιήσεων και δεν έχει κατατεθεί καν ακόμα το νομοσχέδιο στη βουλή. Τέσσερις εβδομάδες με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τα σώματα καταστολής. Να συνεχίσουμε λοιπόν να μαχόμαστε και να αντιστεκόμαστε μέχρι την τελική νίκη. Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και των φοιτητών. Με παρακαταθήκη τους μεγάλους φοιτητικούς αγώνες του 06’-07’, όλοι μας, εργαζόμενοι-άνεργοι-μαθητές-φοιτητές, να αγωνιστούμε μαζικά και μαχητικά για την πλήρη καταστροφή των αντιλαϊκών σχεδιασμών τους. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, τον συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και τη δημιουργία μαζικών μετώπων αγώνα, να βάλουμε τα συμφέροντά μας μπροστά με αποφασιστικότητα. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΩΝ – ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16!

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή & ελευθερία

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Βασιλική Τζίμα από τη Λάρισα, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τις κούκλες μινιατούρες που δημιουργεί από πολυμερικό πηλό

Η Βασιλική Τζίμα από τη Λάρισα, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *