Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δημιουργία οκτώ περιβαλλοντικών πάρκων για τα παιδιά στον Υμηττό

Ανάμεσα στα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) στους δήμους γύρω από τον Υμηττό, είναι κι αυτό της δημιουργίας οκτώ περιβαλλοντικών πάρκων για τα παιδιά. Ήδη το πρώτο πάρκο στον δήμο Παπάγου-Χολαργού ολοκληρώνεται και σύντομα θα ανοίξει τις «πόρτες» του.

Τα οκτώ περιβαλλοντικά πάρκα του ΣΠΑΥ υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνουν δενδρόσπιτα, παιχνίδια του δάσους, διαδρομές με στοιχεία της φύσης, φυτεύσεις με φυτά του Υμηττού, όργανα καλλισθενικής γυμναστικής, παιδική χαρά, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και σημεία αναψυχής με περιβαλλοντικά μηνύματα.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, μαζί με τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, επισκέφτηκαν το περιβαλλοντικό πάρκο και το επιθεώρησαν, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό.

«Είναι ένα έργο παρακαταθήκη για το οποίο δουλέψαμε σκληρά επί σειρά τριών ετών και πλέον βρισκόμαστε σε τροχιά υλοποίησης, δημιουργώντας πράσινες οάσεις μέσα στις πόλεις μας, με στοιχεία του πανέμορφου Υμηττού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάτος.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δάση, τα δέντρα και οι χώροι πρασίνου διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση μιας υγιούς ζωής για όλους, όπως επιβεβαιώνει παγκόσμια έκθεση

Στην έκθεση του Προγράμματος Παγκόσμιας Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα Δάση της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Έρευνας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *