Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Καμένων Βούρλων: Ένταξη στην Πράξη για παροχή υπηρεσιών τεχνικού σύμβουλου για ωρίμανση μελετών για έργα ύδρευσης

Στην Πράξη για παροχή υπηρεσιών τεχνικού σύμβουλου για υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας με σκοπό την ωρίμανση μελετών για έργα ύδρευσης εντάχθηκε ο Δήμος Καμένων Βούρλων

Στην Πράξη για παροχή υπηρεσιών τεχνικού σύμβουλου για υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας με σκοπό την ωρίμανση μελετών για έργα ύδρευσης, με Κωδικό ΟΠΣ 5179163 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», εντάχθηκε ο Δήμος Καμένων Βούρλων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 62.339,76 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η πράξη αφορά στην εκπόνηση με ίδια μέσα των μελετών ωρίμανσης των έργων για πόσιμο νερό: Α. «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Χρυσής Ακτής» και Β. «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Παραλίας Καινούργιου», από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καμένων Βούρλων, με την υποστήριξη Τεχνικού Συμβούλου στην επίβλεψη, τον έλεγχο και την έγκρισή τους.
Γενικά προβλέπεται η υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας στη λεπτομερή αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στον σχεδιασμό των νέων αγωγών του δικτύου ύδρευσης, στη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, σχεδίων, προμετρήσεων και προϋπολογισμού, στη σύνταξη των απαιτούμενων Τευχών Δημοπράτησης και ΣΑΥ-ΦΑΥ καθώς και στην εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων όπως ενδεικτικά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ή της απαλλαγής από περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης ωριμότητα και πληρότητα της μελέτης για την απρόσκοπτη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθήκοντα του Τεχνικού Συμβούλου περιλαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη και υποβοήθηση στα παρακάτω στάδια εργασιών:

1. Εργασίες στο στάδιο σύνταξης οριστικής μελέτης του έργου
2. Εργασίες στο στάδιο σύνταξης Τευχών Δημοπράτησης και ΣΑΥ-ΦΑΥ
3. Εργασίες στο στάδιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: ’Έφυγε’’ ο αγαπητός και καταξιωμένος γιατρός που ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία αποχαιρετά τον Τάσο Χρονά “Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *