Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Καμένων Βούρλων: Προς υλοποίηση το Μνημείο Μενδενίτσας

Ένα έργο προϋπολογισμού 30000€ ενώ όλος ο μνημειακός χώρος θα επενδυθεί με μάρμαρο.

Στις 4 Μαΐου 2022 στη Μενδενίτσα έγινε η έναρξη της υλοποίησης του προγραμματισμένου και δημοπρατημένου έργου του Δήμου Καμένων Βούρλων: «Τόπος Ιστορίας και Μνήμης Μενδενίτσας».

Τοέργο, προϋπολογισμού 30000 ευρώ, αποτελεί εκπλήρωση δικαίου αιτήματος του τοπικού διαμερίσματος Μενδενίτσας το οποίο έχει γίνει αποδεκτό ομόφωνα από το ΔΣ του Δήμου Κ. Βούρλων.

Το υπάρχον παλαιό Ηρώο του χωριού θα ανακαινιστεί και ο χώρος γύρω από αυτό θα αποκατασταθεί και διαμορφωθεί ώστε να περιλαμβάνει το νέο Μνημείο Ολοκαυτώματος Μενδενίτσας του οποίου η
ανέγερση κρίθηκε απαραίτητη μετά τον επίσημο χαρακτηρισμό από την πολιτεία της Μενδενίτσας ως
Μαρτυρικό Χωριό στις 20 Μαρτίου 2020.

Επιπλέον πρόκειται να εντοιχιστούν στο χώρο σειρά επιγραφικών πλακών όπου θα αποτυπώνονται συνοπτικά οι περίοδοι ιστορίας της Μενδενίτσας από την αρχαιότητα μέχρι και τη Γερμανική κατοχή, όπως και τα ονόματα των πεσόντων των πολέμων και των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στην έναρξη της κατασκευής του έργου παραβρέθηκαν στη Μενδενίτσα ο Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων Ιωάννης Συκιώτης, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Μενδενίτσας και οι συμβεβλημένοι κατασκευαστές του έργου, κ. Πάνος Γώγος και Γιώργος Ποντίκας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022, ώστε τα εγκαίνιά του να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου 2022, ακριβώς 79 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και τη καταστροφή της Μενδενίτσας από τα Ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα στις 9 Οκτωβρίου 1943.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τρίτη 7/2

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *