Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: Ενημέρωση για τα δασωθέντα αγροτεμάχια και τους δασικούς χάρτες

Η σχετική ενημέρωση για τα δασωθέντα αγροτεμάχια

“Φέρεται σε γνώση όσων κατέχουν δασωθέντα αγροτεμάχια ότι, σύμφωνα με το με το άρθρο 93 του Ν 4915/24-03-2022 (ΦΕΚ 63 Α/2022), με το οποίο τροποποιήθηκε το αρ. 67 του νόμου 998/1999, το Ελληνικό Δημόσιο δεν προβάλλει πλέον δικαιώματα κυριότητας στις εκτάσεις με χαρακτήρα ΑΔ στους δασικούς χάρτες.

Υπενθυμίζουμε ότι ως ΑΔ χαρακτηρίζονται εκτάσεις που εμφανίζουν στις αεροφωτογραφίες του 1945 αγροτική μορφή (καλλιεργούμενες) οι οποίες εγκαταλείφθηκαν, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί σήμερα σε αυτές δασική βλάστηση.

Με ίδιο άρθρο δεν επιβάλλονται περιορισμοί στην χρήση όσων ΑΔ γεωτεμαχίων καλύπτονται από δασική βλάστηση αλλά προβλέπονται περιορισμοί στην αλλαγή χρήσης όσων ΑΔ γεωτεμαχίων καλύπτονται από δάσος.

Με την νέα ρύθμιση αποκτά πλέον ουσιαστικό νόημα η υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, διότι οι δασωθέντες αγροί παραμένουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους, δεν κινδυνεύουν να καταγραφούν ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και αίρονται οι περιορισμοί χρήσης σε όσους καλύπτονται από δασική βλάστηση.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Λοκρών: 19 θέματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δείτε τα 19 θέματα της συνεδρίασης Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *