Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στη Βουλή και πάλι το θέμα της σιδηροδρομικής απομόνωσης του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας από τον Γ. Σαρακιώτη

«Δύο χρόνια τώρα και παρά τις υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών της περιοχής, ησιδηροδρομική απομόνωσητου Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών και περιοχών της Βοιωτίας, καλά κρατεί.  Όσοι υποκριτικά μιλούν για δήθεν «περιφερειακή ανάπτυξη» της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και να θέσουν σε πλήρη λειτουργία δύο δρομολόγια τρένων, όπως συνέβαινε επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετάβαση των επισκεπτών στον τόπο μας», σχολίασε στο πλαίσιο νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης του για το θέμα της μη διεξαγωγής των δρομολογίων 1520 και 1521 επί καθημερινής βάσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, με τη νέα παρέμβασή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλή την κοινή επιστολή των Δημάρχων των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δελφών οι οποίοι επισημαίνουν ότι, η συχνότητα των υφιστάμενων δρομολογίων καθώς επίσης και οι ημέρες κατά τις οποίες αυτά έχουν προγραμματιστεί, δεν δύνανται σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 20.000 κατοίκων των δύο Δήμων καθώς επίσης και τους επισκέπτες τους, ενώ τονίζουν ότι, δεν παρέχεται πλέον ηδυνατότητα στους δημότες μας να μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα και ναεπιστρέψουν αυθημερόν στον τόπο διαμονής τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι δύο Δήμαρχοι, η συρρίκνωση τωνδρομολογίων και η αδυναμία εξεύρεσης οριστικής λύσης, έχει υποβαθμίσει τους δύο Δήμους, ενώ δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας) που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Τέλος, επισημαίνεται ότι, για το ίδιο θέμα έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις:

• Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ. 7762/29-06-2020 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με τίτλο: «Υποβάθμιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας με διακοπή δρομολογίων, υπολειτουργία σιδηροδρομικώνσταθμών και έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών σε Φθιώτιδα καιΦωκίδα»

• Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ. 295/01-11-2021 Κοινοβουλευτικής Αναφοράς με τίτλο: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Ενοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων των Π.Ε. Φθιώτιδας και Φωκίδας

• Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ.7382/17-06-2021 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με τίτλο: «Υποβάθμιση της Φθιώτιδας μέσω της μη εκτέλεσης σειράς δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της –

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της υπολειτουργίας σε Μπράλο, Μώλο, Στυλίδα»

• Συζήτηση Επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλή την 1η/10/2021.
χωρίς ωστόσο η Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, να έχει επιληφθεί του παραπάνω ζητήματος προκειμένου να λάβει οριστικό τέλος ο αποκλεισμός των παραπάνω περιοχών.

*Δελτίο Τύπου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο Κόμμα Λαμίας ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Θα συναντηθεί με επιτροπές πλημμυροπαθών και με κατοίκους του Κόμματος Λαμίας Σύμφωνα με ενημέρωση από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *