Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: Γιατί η Αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Η αντιπολίτευση στο Δήμο Λαμιέων ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για την πορεία των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων και το κίνδυνο να «χαθεί» η δημόσια χρηματοδότηση

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με το αίτημα 22 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης:

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

 

Αίτηση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η αντιμετώπιση της Στερεάς Ελλάδας στο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων ξεφεύγει από κάθε πρακτική των γνωστών καθυστερήσεων της Ελληνικής Πολιτείας και δημιουργεί πλέον σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της στάσης, λαμβάνοντας υπόψη μας την διακηρυγμένη θέση αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για υλοποίηση των ολοκληρωμένων έργων διαχείρισης απορριμμάτων, μέσων Σ.Δ.Ι.Τ.

Οι προτάσεις του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας είναι οι μόνες που δεν έχουν αξιολογηθεί ή δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους, κατά παράβαση κάθε προθεσμίας και της σχετικής νομοθεσίας σε αντίθεση με όλες τις άλλες προτάσεις των αντίστοιχων φορέων όλης της χώρας.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα για το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα και το ενημερωτικό σημείωμα – επιστολή του Γενικού Διευθυντή προς όλους τους Δήμους – Μέλη, σηματοδοτούν το επερχόμενο αδιέξοδο και την εκ των πραγμάτων αδυναμία ένταξης των Μ.Ε.Α., μεταξύ αυτών και της Λαμίας, στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Επειδή μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς αιτήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να γίνει ειδική συνεδρίαση, συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις ένταξης των έργων διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, ο Δήμαρχος Λαμιέων – αν και Πρόεδρος του Δ.Σ του Φο.Δ.Σ.Α – , δεν το έπραξε, ενισχύοντας με τη στάση του το «θολό τοπίο» που έχει διαμορφωθεί.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε, βάσει του άρθρου 6 παρ. 5 περ. δ του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως:

Α) συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση του σώματος για τις ενέργειες που έχουν γίνει,

Β) προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι βουλευτές της Π.Ε. Φθιώτιδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Διευθυντής του Φο.Δ.Σ.Α. κ. Χαράλαμπος Τσοκανής και οι διευθυντές των τεχνικών, οικονομικών και νομικών υπηρεσιών του Φο.Δ.Σ.Α., προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις σε όσα ζητήματα κρίνει σκόπιμο το Σώμα,

Γ) ληφθεί απόφαση για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες διασφάλισης των συμφερόντων του φορέα που είναι και συμφέροντα των δημοτών μας. Ως τέτοιες, προτείνουμε:

α) Την υποβολή αιτήματος για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων του Φο.Δ.Σ.Α., με δικαίωμα παράστασης και λόγου των επικεφαλής όλων των παρατάξεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων – μετόχων του Φο.Δ.Σ.Α.

β) την υποβολή αιτήματος για έκτακτη σύγκληση της Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

γ) την υποβολή αιτήματος κατεπείγουσας συνάντησης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου της ΜΕΑ Λαμίας.

 

Λαμία, 12/1/2023

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σταυρογιάννης Νικόλαος
Κυριακάκης Βασίλειος

Στάικος Θωμάς

Αργύρη Παρασκευή

Ζήσιμος Γεώργιος

Ρούλιας Ιωάννης

Καραγιάννης Στυλιανός

Μαντζάνας Δημήτριος

Αρναούτογλου Θεόδωρος

Τσακμάκης Δημήτριος

Αλαφοδήμου Αικατερίνη

Χαλβαντζής Ζαχαρίας

Χαιρόπουλος Δημήτριος

Αντωνίου Μαρία

Τσιρώνης Μιλτιάδης

Κοντογιάννης Χαράλαμπος

Ποντίκα Αμαλία

Κυρίτσης Δημήτριος

Σταυρογιάννης Κωνσταντίνος

Κορδολέμης Μιχάλης

Λάμπρου Γεώργιος

Πάπουτσας Νικόλαος

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αστυνομία: Μέτρα και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

Λήψη μέτρων και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας Κατόπιν της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *