Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: Κατατέθηκε η πρόταση για διπλή παρέμβαση σε Θερμοπύλες και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος  για την δρομολόγηση της αξιοποίησης της ΠΕΛ και του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λαμιέων, κατατέθηκε σήμερα 08/04/2022, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την διπλή παρέμβαση σε Θερμοπύλες και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τίτλο «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών».

Η πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 47.000.000 ευρώ, περιγράφει αναλυτικά και με ακρίβεια, σε 250 σελίδες, όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν και ομόθυμα οι φορείς της πόλης ενέκριναν στις πρόσφατες συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…….Μετά από μία εργώδη προσπάθεια, ο Δήμος μας και ο Αναπτυξιακός του Οργανισμός, σε αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, αλλά και το νέο φορέα της ΠΕΛ, μεθοδικά και με συνέπεια, ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διεργασίες, μελέτες και θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι την 8η Απριλίου 2022 και σήμερα υποβάλλουμε προς ένταξη και χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μαζί με την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν στην κοινή προσπάθεια, ιδιαίτερα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας και του Αναπτυξιακού μας Οργανισμού.

Προπαντός όμως την κοινωνία της πόλης μας για την εμπιστοσύνη της και την καθοδήγησή της, σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Το πρώτο βήμα έγινε.

Ακολουθούν και άλλα δυσκολότερα, που θα επιτρέψουν στην πόλη μας να πραγματοποιήσει όχι απλώς μια δυναμική ανάκαμψη, αλλά να μπει σε μια βιώσιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του αναπτυξιακού της μοντέλου, προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Το σχέδιό μας έχει την ωριμότητα, που μας επιτρέπει, από την στιγμή της ένταξης, να ξεκινήσουμε άμεσα τα έργα και τις επενδύσεις.

Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά η ευκαιρία για τη Λαμία μοναδική…..»

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έκτακτο Δελτίο Καιρού – Νέα κακοκαιρία, η “ARIEL” με καταιγίδες και κεραυνούς

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Φθιώτιδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *