Breaking News

Δήμος Λαμιέων: Με επιτυχία οι αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις μαθητών

Δήμος Λαμιέων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος αθλητικών δράσεων για τους μαθητές της πόλης

Με την πραγματοποίηση του προγράμματος Kids Athletics, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης (20/05) ,ένας κύκλος σημαντικών αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποίησε ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), την οργανωτική ομάδα του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας (ΕΠΣΦ).

Ο Δήμος Λαμιέων πραγματοποιεί ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στον αθλητισμό και την καλλιέργεια υγιών προτύπων μέσα από τη φυσική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και πραγματοποιεί αθλητικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άσκηση, στη συνεργασία και στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι παρακάτω δράσεις:

«Εβδομάδας κατά της Βίας», με στόχο την προώθηση του σεβασμού, της συνεργασίας και της ομαδικότητας μέσα από τον αθλητισμό.

Παράλληλες Εκπαιδευτικές και Αθλητικές Δράσεις στο πλαίσιο του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις αξίες του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της βιώσιμης μετακίνησης και της κοινωνικής συμμετοχής.

«Στο Μονοπάτι της Άθλησης και της Έμπνευσης: Μαθαίνω – Συμμετέχω – Ανακαλύπτω», οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες με βιωματικό και παιγνιώδη χαρακτήρα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τον αθλητισμό μέσα από την πράξη, τη συνεργασία και την προσωπική εμπειρία

Το πρόγραμμα Kids Athletics, που ολοκληρώθηκε σήμερα είχε ως στόχο την ολόπλευρη κινητική ανάπτυξη των παιδιών και την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στον αθλητισμό από μικρή ηλικία, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αγωνίσματα του στίβου

Οι δράσεις αυτές αγκαλιάστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη μαθητική κοινότητα, καθώς συμμετείχαν συνολικά 800 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εκπαιδευτική και αθλητική κοινότητα για την προώθηση του αθλητισμού, της συμμετοχής και της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των νέων.

Ο Δήμος Λαμιέων ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), την ΕΑ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ,την οργανωτική ομάδα του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας (ΕΠΣΦ).τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των δράσεων. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες στο Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τη σταθερή παρουσία, τη στήριξη και την πολύτιμη συμβολή του στις αθλητικές δράσεις του Δήμου Λαμιέων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ασφαλή και επιτυχημένη υλοποίησή τους.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα, ο Δήμος Λαμιέων θα συνεχίσει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό και προάγουν αξίες ζωής μέσα από τη φυσική δραστηριότητα. Μέσα από τη συνεργασία, την εμπειρία και τη διαρκή αξιολόγηση, εξελισσόμαστε και επιδιώκουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό των μαθητών και της νεολαίας μας.

Δες επίσης

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για μελισσοκόμους

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως ενημερώνει, “στο πλαίσιο της παρέμβασης Π2-55.1 και της δράσης «Εκπαίδευση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *