Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: “Να χορηγήσουν άμεσα νέα vouchers” για τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς αλλά και τα ΚΔΑΠ

Την δυσαρέσκεια του εκφράζει ο Δήμος Λαμιέων αναφορικά με τα μειωμένα vouchers που δόθηκαν στις οικογένειες της Λαμίας και ζητά να χορηγηθούν άμεσα νέα vouchers

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) από την ΕΕΤΑΑ, η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Στερεά Ελλάδα βιώνει για άλλη μία φορά τα αποτελέσματα της μειωμένης χρηματοδότησης.

Αναφέρει σχετικά ο Δήμος Λαμιέων:

“Από τη μια, αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι, καθώς εντάσσονται και νέες ομάδες δικαιούχων, από την άλλη μειώνονται οι θέσεις – κατά περίπου 200 μόνο για τη Λαμία – σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες ώστε να αποκαθιστούν κατά προτεραιότητα την επαναλαμβανόμενη αδικία. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες υιοθετούνται και μπορούν να εγγραφούν στις διάφορες δημόσιες ή ιδιωτικές δομές το 92% των αιτούντων, σε άλλες περιοχές το 85%, ενώ στη Λαμία το 63% και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα μόλις το 60%.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται μία μητέρα και να μην μπορεί να γράψει τα παιδιά της σε ΚΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι άνεργη και συγχρόνως ΑμΕΑ, έχει τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι ΑμΕΑ, μόνο και μόνο επειδή ο σύζυγός της είναι εργαζόμενος και διαμένει στη Λαμία.

Οφείλουμε, να σταματήσουμε την τιμωρία των πολιτών για πράγματα που δεν έχουν ευθύνη.

Οφείλουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στις κατανομές, να χορηγήσουν άμεσα νέα vouchers που θα καλύπτουν σε όλα τα επίπεδα τις ανάγκες της περιοχής ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας για τις δοκιμαζόμενες οικογένειες, σε μία περίοδο που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς :

Α) Να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που διαμορφώνει η συγκεκριμένη κατάσταση, όχι μόνο στις λειτουργούσες δομές μας που ορισμένες είναι στο όριο τους, αλλά κυρίως απέναντι στις οικογένειες που το χρειάζονται.

Β) Να εξαντλήσουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των πόρων και τη διεκδίκηση διακριτής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες, άμεσα εντός των ημερών και πριν την έναρξη λειτουργίας των δομών.

Καλούμε, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, σε έκτακτη σύγκληση της, να εκτιμήσει συνολικά την κατάσταση και να διαμορφώσει θέση και πρόταση, απέναντι στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Λαμιέων δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται, ενεργοποιώντας όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτει, προκειμένου να καλύψει αυτά τα κενά.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο φιλοζωικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Ερέτριας καταγγέλλει για παρεμπόδιση πρόσβασης στο καταφύγιο του δήμου Ερέτριας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε, Το μεσημέρι 4-12-2023, μετά από 9 μήνες συνεχούς αγώνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *