Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Τέσσερις θυρίδες του Δήμου Λαμιέων στο gov.gr

Ο Δήμος Λαμιέων μέσω του Τμήματος Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ενεργοποίησε τέσσερις θυρίδες gov.gr εγκαινιάζοντας έτσι έναν ακόμη ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους δημότες, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ).

Μέσω της ασφάλειας των συναλλαγών του gov.gr, τα στελέχη του Δήμου μπορούν να επεξεργάζονται και να απαντούν στα αιτήματα των δημοτών, εύκολα και γρήγορα.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, η βεβαίωση-πιστοποιητικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ειδοποιώντας τον με SMS και email, ώστε να έχει πρόσβαση στο έγγραφο μέσω του gov.gr. Το ψηφιακό αρχείο εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (κωδικός QR, κωδικός ασφαλείας, προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Οι θυρίδες του Δήμου Λαμιέων προσφέρουν τρεις βασικές λειτουργίες:

1. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων πολιτών από το gov.gr

2. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων

3. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά:

«… Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου μας συνεχίζεται μεθοδικά και στοχευμένα, προκειμένου οι λειτουργίες του Δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχουμε σε πολίτες και επιχειρήσεις να είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου.

Υλοποιούμε απαρέγκλιτα την ψηφιακή μας στρατηγική όπως αυτή εγκρίθηκε από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ώστε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες, και να μειώσουμε τους χρόνους εξυπηρέτησης για τους δημότες μας.

Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος των δημοτών, αποτελεί υποχρέωση μας και γι’ αυτό το λόγο συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας αμείωτα, με τελικό στόχο τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης και την βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης για πολίτες και επιχειρήσεις .…»

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και που χρειάζονται αντιολοσθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω καιρικών φαινομένων, η κατάσταση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *